Getz montaż podgrzewanych lusterek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ktoś z Was już to robił? Kupiłem oryginalne szkła z podgrzewaniem. Mam zamiar w warsztacie podpiąć je pod wyłącznik ogrzewania tylnej szyby. A czy fabrycznie mają osobny wyłącznik?

Ja zakładałem podgrzewanie lusterek w lantrze, i tez podpiołem je pod ogrzewanie tylniej szyby, tak chyba fabrycznie mają wszystkie osobówki- tak mi się wydaje.

Nie wszystkie osobówki bo ja o ile dobrze pamiętam to w ESPERO miałem osobny włącznik. A w BMW (a miałem trzy) lusterka grzeją cały czas!!!!!Zależy tylko w jakim stopniu jest zimno na dworze!

Fabrycznie Getz ma podłączone podgrzewanie lusterek pod wyłacznik ogrzewania tylnej szyby. Osobiście wolałbym na osobnym przycisku tak jak np. ma Honda

Lusterka podłączone i działają super.

W mojej byłej sonacie (świętej pamięci ) podgrzewanie tylnej szyby i lusterek było oddzielne.
Gdzieś widziałem w ofertach maty grzejne, które podkleja się pod lusterka i wystarczy do tego dodatkowy przełącznik. Ważne żeby dobrać odpowiedniego przekroju przewody, bo to są najbardziej prądożerne urządzenia.

Do Bolls_no1
Do mat grzejnych podobno lepiej nie zabierać się bez zapasowych szkieł - pękają w trakcie demontażu i potem jesteś uziemiony, aż załatwisz nowe. Elektryk. który podpinał moje lusterka wyszukał przewody ogrzewania tylnej szyby (które są grubsze) i podpiął się właśnie do nich.