Łożyska przód

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!

Na pewno wymienialiście łożyska w przodzie. Jedno, to wieksze pasuje chyba od poloneza, albo 125, natomiast drugie jest nieosiąglane, jedynie w zestawie, który jest dość drogi, chcą za niego ponad 150 zł.

Czy ktoś moze mi pomóc?

Dzięki, pozdrawiam serdecznie,

lukasz131a

Hmm, rozwiązanie jest takie, że albo trzeba szukać łożyska w sklepie z łożyskami, które będzie kosztować około 80 zł (tyle kosztowało mnie w wawie 2 lata temu), numer łożyska znajdziesz w katalogu na stronie intercarsu. Powinieneś gdzieś znaleźć. Możesz też poszukać używanej piasty, ja mam takich kilka mogę sie podzielić - oczywiście jest kłopot z transportem, ale niewykluczone, że będę niebawem w Krakau. Zestaw będzie tyle kosztować, jak już nic nie znajdziesz, a będziesz bardzo chciał nówke, to wal do mnie, mam jeden zapasowy i może się dogadamy. W każdym razie przygotuj się, że tego łożyska raczej nie znajdziesz w cenie polonezowskiego (chyba, że fartem).

Cytat:
2006-09-20 15:57:33, lukasz131a pisze:
..., natomiast drugie jest nieosiąglane, jedynie w zestawie, który jest dość drogi, chcą za niego ponad 150 zł. ....

Nieosiągalne?? za 150 zł???
Właśnie w ten weekend wymieniłem w swojej Mirce skrzynie biegów na 5-kę i komplet łożysk z przodu. Komplet [małe i duże łożyska, uszczelniacze i nowe śruby na oba koła] kosztował mnie 92 zł i jest do dostania , przynajmniej u nasz, w Szczecinie.
Małe łożysko jest identyczne jak w Polonezie, a duże ma symbol:
(FAG)534662, (SKF)639297, a wymiary to: (d/D/B) 28/57,1/17,6.

Aha, i wcale nie trzeba było kupować kompletów, tylko pojedyńcze elementy.

O ! A to dobre wieści. Nabywałeś te łożyska na sztuki w klepie łożyskowym czy moto?

Nabywalem dla Adriana lozyska w sklepie specjalizujacym sie w czesiach do samochodow marki LADA i do aut francuskich Ale byly to zestawy na strone (duze lozysko, male lozytsko + uszczelniacz, do tego sprzedajacy doprzycil po nakretce od lady