Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-09-20 20:11:19 Mam kompa Autornic AL 700.Byłem na regulacji gazu (na laptoku ![]() Pojechałem do starego (dosłownie starego) ![]() A robi się to tak: Silnik musi być nagrzany (najlepiej chwilę po wyłączeniu się wentylatora), odpina się minusową klemę, wsiada się do samochodu,przekręca się kluczyk w położenie zapłon i wciska stop ![]() ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-09-20 20:44:13
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wiara czyni cuda ??? ![]() ![]() ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-09-20 20:55:59 Nawet jeżeli Gargamel z Klikierem brali w tym udział,to chwała im za taki przepis ![]() Ale faktem jest,że skończyły się kłopoty z odpalaniem,a samo odpięcie aqu niewiele daje,bo nastawy zostają w pamięci. ![]() |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-09-20 23:02:52 moja instalka (pewnie inne tak samo) nie ma żadnego połączenia z obwodem świateł stopu, więc przepis dla mnie absurdalny. Pewnie nie chciał żebyś widział jak coś grzebie pod maską więc spraiwł byś siedział w kabinie i czuł się jak uczestnik seansu koperfilda ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-09-20 23:23:09
No właśnie! ...dla mnie delikatnie mówiąc także Kurde...jakby sprawę tego "resetu" opisał kto inny niż Jacek to bym tu posiał taki tekst że aż by bucało !!....ale w tej sytuacji ...noooormalnie mię zatkało !! ![]() ![]() ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-09-21 07:30:58
Jako że jestem z natury raczej nieufny do grzbaczy w moim samochodzie,to patrzyłem mu cały czas na ręce ![]() ![]() Osobiście też podchodziłem do tego "a krecik siedzi i zawija... ![]() Zresztą jakby kiedyś mi ktoś powiedział,że przy uszkodzonym czujniku ciśnienia oleju wywala bezpiecznik pompy paliwa,to podszedłbym do tego jak wy teraz do tego szamana ![]() |
zbch Espero 1.5 GLX + LPG Katowice | 2006-09-21 10:09:02 Może w komputerze są jakieś kondensatory które trzeba rozładować.
Zbyszek |
![]() kisztan Klubowy Weteran Ford Focus i jeszcze ... Łańcut | 2006-09-21 10:20:53 Dziwne, bardzo dziwne... ![]() Ja również posiadam sterownik AL-700, ale jak zakładałem instalkę gazownik twierdził, że to najlepsze sterowniki, właśnie dlatego, że nigdy nie tracą swoich ustawień, nawet po odpięciu zasilania. Kurde.... Dziwna sprawa.... Ciekawe jak wyglądają teraz ustawienia? Szkoda, że nie mam laptopka z COMem i kabelka, bo bym sprawdził tem reset ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-09-21 16:33:49
oooo...to jest pewna, godna zastanowienia koncepcja ![]() ![]() ![]() |
![]() KRECIK0001 Klubowy Weteran Tico, Citroen XP Kazimierz Biskupi | 2006-09-21 19:19:08
A może tak : " a świstak siedzi i zawija........ lub królik ![]() ![]() ![]() bez urazy ![]() [ wiadomość edytowana przez: KRECIK0001 dnia 2006-09-21 19:29:49 ] |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-09-21 20:48:05
eee...nooo...od Zlotu w Sielpi ja tesz jezdem za opcją ...A krecik siedzi i zawija... ![]() ![]() ![]() "Krecik" stał się sławny bo przecie dzięki krecikowi jesteśmy poważnymi ludźmi bez urazy oczywiście ![]() Pozdrufka z Katowic ![]() he he...zaraz bedzie z wontka o resecie full OT ![]() |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2006-09-23 21:21:05 Procedura faktycznie dziwna, ale......... reset kompa w corsie (w innych oplach może też, nie wiem - widziałem i sprawdzałem tylko w corsie) też sie robi ciekawie: przekręca się kluczyk, wciska i trzyma hamulec i wciska się reset licznika dziennego kilometrów, trzyma się tak wszystko przez kilka-kilkanaście sekund. Działa ![]() Takich sztuczek w naszych samochodach może być więcej tylko nie wszyscy o nich wiedzą ,a jak wiedzą to nie chcą dzielic się wiedzą. ![]() |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-09-23 21:51:05 Sławek,nie wychylaj się,bo te niedowiarki zaraz będą sobie łacha z ciebie drzeć ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2006-09-23 22:04:01
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mi ten numer pokazali w ASO opla w Raszynie ![]() |