MotoNews.pl
6 Instalacja gazowa w lodzi motorowej o duzej mocy (159911/0)

Instalacja gazowa w lodzi motorowej o duzej mocy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie, ktore normalnie moze nie ma wiele wspolnego z tym forum, jako ze chodzi o lodz motorowa, ale moze ktos bedzie wiedzial cos na ten temat.
Chcialbym zainstalowac gaz w lodce do nart wodnych, ktora posiada silnik 5.7 Litra o mocy 340KM z elektronicznym wtryskiem wielopunktowym.
Wiecej infromacji (w jez. angielskim) pod adresem:
http://www.indmar.com/engines/engine_detail.cfm?name=ind_57_ho

Wiem, ze w Anglii, Holandii i w Niemczech ktos juz podjal sie takiej instalacji, bo czytalem o tym na internecie. Chcialbym jednak zaoszczedzic sobie wycieczki do naszych zachodnich sasiadow i dowiedziec sie, czy cos takiego mozna zrobic u nas.
Jezeli ktos ma jakies informacje na ten temat, to bardzo prosze o pomoc.
Poki co pisze bezposrednio do zakladow zajmujacych sie instalacjami gazowymi do silnikow o duzej mocy w oczekiwaniu na jakies wiadomosci.
Pozdrawiam wszystkich uzytkownikow

czesc, ja mam tez zamiar przerobic moja lödke na gas.
Ta przeröbka to nie jest ten problem, jak bediesz ja tankowal?
Interseuje mnie to jak rozwiazesz ten problem.
Pozdrowienia z Frankfurtu

wakeman, jak będziesz potrzebował narciarzy to daj znać - chętnie popływam za takim kolosem
bo na 340KM to pociągniesz tak z 10 narciarzy naraz

Pozdrawiam

Heh a jak strzeli w kolektor na środku akwenu i zgaśnie A tak poważnie to kto to zarejestruje, problem z tankowaniem można rozwiązać wymieniając butle z pustej na pełną...

witam.
taka butla może starczyć na kilkanascie minut motogodzin.
a tak poważnie to taką motorówę bedziemy robić na wiosnę.
najprościej byloby na marinie skrzyknąć się w kilku i postawić stację do tankowania. ale też są 33 kilogramowe (66 litrów) zbiorniki wymienne.
mam jeszcze inne ciekawe zamówienia. jednym z nich jest zabudowa gazu do czołgu dla klienta z niemiec który jest kolekcjonerem militariów i jeździ nim po swoich polach (ok.500 ha) i miałby tańszą zabawę.
to będzie do[piero zabawa jak podjedzie pod dystrybutor

Cytat:
2006-10-23 01:28:14, orfeusz pisze:
Heh a jak strzeli w kolektor na środku akwenu i zgaśnie A tak poważnie to kto to zarejestruje, problem z tankowaniem można rozwiązać wymieniając butle z pustej na pełną...

Dokladnie jak mowicie. Problem tankowania mozna rozwiazac poprzez wymiane butli. Do tej pory tak wszyscy to robia.
Wielu uzywa butli stosowanych w wozkach widlowych, a jezeli jest miejsce na wieksze, to wiadomo ze lepiej takie zainstalowac.
Problemem jest znalezienie odpowiedniego zestawu sekwencyjnego i poprawne ustawienie parametrow wtrysku.
Ostatnio dowiedzialem sie, ze w Anglii montuja te zestawy w salonach sprzedazy motorowek.
Sqra1, jaka lodke zamierzasz przerobic na gaz???