MotoNews.pl

Czym usunąć smołe z samochodu??????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No wiec moze opisze sytuacje.Bylem sobie ostatnio w kaliszu no i nasi wspaniali eksperci od pieknych polskich dróg łatali sobie to cos co sie nazywa droga.Zeskrobali sobie garby i zajeli sie prawa strona dwupasmowki a ruch puscili lewa strona.Wszystko by bylo dobrze gdyby nie fakt iz jakis palant wylał sobie smołe centralnie na ten lewy pas w ktora wjechalem z pewnoscia nie tylko ja.Wszystko przykleiło sie do kola.Efekt: Zafajdany próg i tylny niemalowany zderzak Najchetniej to bym im kazał zlizywac ta smole!!!Zły jestem wch......!!! Pytanie jak w tytule czyli czym to zmyc bo dosc duzo tego no i najwazniejsze zeby zmyc a nie uszkodzic czegos.

Cytat:
2006-09-21 16:21:53, kaes pisze:
No wiec moze opisze sytuacje.Bylem sobie ostatnio w kaliszu no i nasi wspaniali eksperci od pieknych polskich dróg łatali sobie to cos co sie nazywa droga.Zeskrobali sobie garby i zajeli sie prawa strona dwupasmowki a ruch puscili lewa strona.Wszystko by bylo dobrze gdyby nie fakt iz jakis palant wylał sobie smołe centralnie na ten lewy pas w ktora wjechalem z pewnoscia nie tylko ja.Wszystko przykleiło sie do kola.Efekt: Zafajdany próg i tylny niemalowany zderzak Najchetniej to bym im kazał zlizywac ta smole!!!Zły jestem wch......!!! Pytanie jak w tytule czyli czym to zmyc bo dosc duzo tego no i najwazniejsze zeby zmyc a nie uszkodzic czegos.

na stacjach jak i w hipermarketach można kupić taki środek do usuwania smoły z karoserii. ja kupowałem bodajże firmy autoland bo ojciec miał mondeo całe zachlapane smołą i wszystko zeszło.

Ostatnio z tym walczyłem równiez tym preparatem co Vince ale na aucie zostały smugi dobrze, że spóbowąłem na małym kawałku później wziąłem w rekę polerkę i pastę G3 i posżło elegancko na mokro oczywiście

Benzyna nieetylizowana, nafta.

benzynka ekstrakcyjna

Cytat:
2006-09-21 21:19:57, Pawol pisze:
benzynka ekstrakcyjna

Zgadzam się.Sam jej używałem by zmyć u siebię smołę z autka

Moj wujek smole, ktora skapala przez dziure w dachu na jego ukochanego malucha usunal za pomoca masla. Historia zostala zapamietana poniewaz to bylo za glebokiej komuny i maslo bylo trudno dostepne. Wujek sobie musial doslownie od ust odejmowac
Nie wiem tylko czy wspolczesne Tiny czy inne Masmixy maja takie same dzialanie, moze sie jakis chemik wypowie.

pozdrawiam -- ElGreco

Cytat:
2006-09-21 21:25:03, elgreco pisze:
Moj wujek smole, ktora skapala przez dziure w dachu na jego ukochanego malucha usunal za pomoca masla. Historia zostala zapamietana poniewaz to bylo za glebokiej komuny i maslo bylo trudno dostepne. Wujek sobie musial doslownie od ust odejmowac Nie wiem tylko czy wspolczesne Tiny czy inne Masmixy maja takie same dzialanie, moze sie jakis chemik wypowie. pozdrawiam -- ElGreco

Potwierdzam historię z masełkiem, kiedyś BeMke masełkiem wyczyściłem.

benzyna, ropa etc.

na myjni na której myje autko mają specjalny preparat schodzi bez problemu nie zostawiając zadnego sladu na lakierze

Cytat:
2006-09-22 06:18:37, Biedrona pisze:
benzyna, ropa etc.

a na platyki nalepsze maselko tez schodzi

trzeba wcierac, wcierac i jeszcze raz wcierac