Silnik dławi sie na PB. Na LPG miodzio...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Koledzy jestem w dołku.Mianowicie jak jade na benzynie to przy obrotach 2 - 2.5 tys mam efekt kangura. Na LPG wszystko śmiga że aż miło. Od razu dodam że wymieniałem gdzieś 2 tygodnie temu filtr paliwa i jest założony zgonie ze strzałką wiec to odpada. Ja tak myśle, że mogą to być przewody WN i świece bo jak wyciągałem je w lipcu to były w stanie tragicznym, powypalane elktrody Wiec czy jak wymienie kable i świeczki bedzie ok?? Dlaczego dławi się na benzynie a na LPG nie??Bardzo mi na tym zależy bo w tą niedziele jade do Stalowej Woli i z powrotem to Kalisza. Silnik 1.6 16v ZETEC. Prosze o pomoc bo mam jutro tylko czas to porobic...

[ wiadomość edytowana przez: maly31 dnia 2006-09-29 15:21:54 ]

Zrób reset komputera. Nie mam lpg,więc nie wiem, ale gdzieś już słyszałem o takich objawach. Reset kompa nie zaszkodzi, a może pomóc.

to sprawdź świece
koniecznie
a może jakiś wtryskiwacz się zblokował

STAWIAM NA WTRYSKIWACZE GDYBY BYŁO COS ZLE ZE SWIECAMI LUB PRZEWODAMI TO NA LPG AUTO BY NIE JEZDZIŁO

To juz nic nie wiem.Wszystko dziś sie stało a cały czas chodził elegancko. Wiec pozostaje mi modlić sie że nie masz racji z tymi wtryskiwaczami bo to znowu duzy wydatek Bo jak jade i to sie dławi a jak na postoju przygasuje to jest bardzo dobrze.Wiec mam nadzieje ze to nie wtryskiwacze.A jak jade to slysze jak sie odłancza któryś z cylindów wiec może to to ....

Wyczyść przepływomierz, też nie zaszkodzi, a już wielu pomogło.

No ale dlaczego na postoju jak dodaje gazu to nic sie nie dzieja a jak jade przerywa???

Cytat:
2006-09-22 21:12:51, maly31 pisze:
No ale dlaczego na postoju jak dodaje gazu to nic sie nie dzieja a jak jade przerywa???

A o czym my rozmawiamy?

No bo jak sie zablokował wtryskiwacz,zabrudził przepływomierz, albo coś jeszcze innego to przeciez tez to podczas postoju cały czas działa.Wiec wytłumacz mi to bo chyba jestem ciemniak...

kable WN wymien.. mialem to samo i pomoglo.

Cytat:
2006-09-22 21:27:34, maciek701 pisze:
kable WN wymien.. mialem to samo i pomoglo.

Tez na postoju było wszystko bardzo dobrze a jak chciałeś jechać to nieraz sie dławił na PB??Tak ok 2-3 tys obr. i jakby jeden cylinder nie palil???

Najprościej - pogadaj z Kiełkiem. On walczył chyba z pół roku z kangurem.

Cytat:
2006-09-22 21:29:57, maly31 pisze:
Tez na postoju było wszystko bardzo dobrze a jak chciałeś jechać to nieraz sie dławił na PB??Tak ok 2-3 tys obr. i jakby jeden cylinder nie palil???

dokladnie tak, z tym,ze nie az do tego stopnia,ale wyraznie przerywal,szarpal przy przyspieszaniu...

Cytat:
2006-09-22 21:32:28, maciek701 pisze:
dokladnie tak, z tym,ze nie az do tego stopnia,ale wyraznie przerywal,szarpal przy przyspieszaniu...

Dokładnie.Przerywa i szarpie przy przyśpieszaniu na PB.A na LPG spokój.

Dzisiaj jak jechałem w trasie zaczął mi nawet lekko przebierać na gazie Jestem w dołku.I psychicznym i finansowym ;(

To znowu ja Mam świerze informacje i chce się nimi podzielić. Mianowicie: jechalem drogę do szkoly na paliwie i jak silnik byl zimny to nic nie przerywał,ale jak sie nagrzal to zaczelo sie. Po poludniu jechalem do pracy na sewis. Po drodze jak silnik sie mocno nagrzał, to przestał działać jeden cylinder wogole. Po dojechaniu do pracy nie zgasiłem silnika i po kolei odłanczając wtyczki od wtryskiwaczy sprawdzałem który "padł". Okazuje sie że jest to wtryskiwacz nr,2. Zaraz zawołałem kolege elektryka i sprawdził czy do wtryskiwacza impuls elektryczny. Okazuje sie że wtryskiwacz nie otwiera sie bo nie dochodzi do niego impuls!!!Powiedział że to wina modułu od gazu i żebym pojechał tam gdzie mi zakładali gaz i niech sprawdzą modół. Powiedzcie mi czy dobrze zrobie??? PROSZE!!!!!!!

Problem rozwiązany.

[ wiadomość edytowana przez: maly31 dnia 2009-01-24 12:44:06 ]

Czyli swoim zachowaniem potwierdziłeś, że niczym się nie różnisz od innych, którzy nie udzielili pomocy. Wiem, ale nie powiem…pies ogrodnika…
ręce bolą gadać…
... może nikt nie wiedział, albo nie miał czasu...a tak wiedzieliby wszyscy, może komuś przydałby się Twój trud, a odwdzięczyłby się inną informacją kiedyś, w przyszłości...

Cytat:
Problem rozwiązany. Temat można usunąć, a z powodu nikłego zaiteresowania udzieleniem mi pomocy nie chce mi sie pisac co było przyczyną mojego problemu. Pozdrawiam...

Witam!!!
Szkoda ze niechcesz powiedziec co bylo przyczyna bo ja mam identyczny problem (tylko ja niemam gazu) i borykam sie z nim juz prawie rok Jak jest zimny silnik to wszystko oki (czasami lekko obroty faluja) ale jak wskazowka przekracza biale pole to zaczynaja sie problemy (obroty spadaja czasami gasnie przerywa przy przyspieszaniu i czasmi tak jakby jeden cylinder nie chodzil) Jesli sie rozmyslisz i napiszesz co bylo przyczyna to bede bardzo wdzieczny pozdrawiam

Nic nie szkoda, dobrze że mu nikt nie pomógł. Nawet gorzej że ktokolwiek pisał w tym wątku. Chętnie pomagam ale jak widze w temacie Postu oco chodzi, czegoś takiego nienawidze. Ten p...owalony Caps lock, co ty człowieku myślisz że jak napiszesz wielkimi literami to cie szybciej zauważą? więcej osób specjalnie nie odpisze jak coś takiego widzą.
Lukaszzzz Załóż temat i dokładnie opisz problem a napewno ktoś pomoże.