Accent tarcze 2 typy ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dzisiaj przy okazji wymiany klocków stwierdziłem, że tarcze też przydałoby sie wymienić - u mnie tarcze mocowane są 4 śrubami na zewnątrz piasty więc nie będę musiał ściągać łożysk - wszędzie gdzie szukałem piszą ,że Accent ma tarcze montowane od wewnetrznej części piasty - czyżbym miał jakiś dziwny model - na stronie serwisowej napisali, że tarcze montowane na zewnątrz sa tylko w Sonacie.
Na Allegro są 2 typy tarcz - do montowania po wewnetrznej i zewnętrznej - ta druga jednak ma tylko 2 śruby mocujące do piasty a ja mam 4 - czy ktoś ma jeszcze taki wynalazek ???

MISTER

U mnie jest podobnie, ale jak się przyjrzałem bliżej to coś mi się wydaje że te cztery śruby trzymają tylko pierścień ze szpilkami(tarcze pewnie też ale co do tego czy nie trzeba ściągać łożyska nie byłbym taki pewien )

A tarcze wg mnie, które pasują to te:tarcze

Mają 4-ry otwory i to one są chyba właśnie na te śruby-powodzenia i napisz jakie efekty....

U mnie wyglada na to, że te 4 sruby mocuja tarcze do piasty, natomiast szpilki są mocowane w samej piaście - ja w zasadzie potrzebowałbym tarcze z 8 otworami - 4 na szpilki i 4 mocujące.
Muszę ściągnąć tarcze i sprawdzić.

MISTER