Karta sieciowa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy warto kupić kartę sieciową na USB czy PCI( nie wiem czy dobrze piszę to te wejście gdzie wkłada się karty muzyczne lub inne pierdoły) jakie są plusy usb a jakie tego drugiego wejścia ( lub karty)

Cytat:
2006-09-23 15:28:54, malin2 pisze:
Czy warto kupić kartę sieciową na USB czy PCI( nie wiem czy dobrze piszę to te wejście gdzie wkłada się karty muzyczne lub inne pierdoły) jakie są plusy usb a jakie tego drugiego wejścia ( lub karty)

Proponuję na PCI bo:
1) będzie tańsza niż na USB
2) jeśli nie masz zintegrowanej sieciówki to masz starszą płytę prawdopodobnie z USB 1.1
3) sieciówki nie będziesz przekładał codziennie do innego kompa, tylko jak wepniesz się do sieci to już tak zostanie. Na PCI podpinasz kabel z tyłu i zapominasz, na USB masz na zewnątrz kompa dodatkowe urządzenie które będzie Ci często przeszkadzało i zawadzało.

Obracam się wokół różnorakiego sprzętu... od pc-tów, poprzez terminale, serwery, a na superdoomach wartości 10 mln. zł kończąc i nawet nie wiedziałem, że istnieją karty sieciowe na USB. Z ciekawości, to kto i po co je wymyślił?

jak Ci sw. mikolaj przyjdzie do domu na godzine i bedzie mial w d*pie huba to se wpinasz na szybko i po instalacji z godzinki masz jakies 55 minut neta

Cytat:
2006-09-23 22:31:15, Cwikus pisze:
jak Ci sw. mikolaj przyjdzie do domu na godzine i bedzie mial w d*pie huba to se wpinasz na szybko i po instalacji z godzinki masz jakies 55 minut neta

Heee...
Za dużo się wypiło? Wybaczam -weekend jest

dzięki wezmę na PCI ( na USB 20 zł)

Polecam taką kartę sieciową na PCI: PRZYKŁAD Z ALLEGRO

Wystarczy taka D-link, zanim 1gb zacznie być powszechnie stosowany to Malin pewnie zdąży wymienic kompa

A taka tańsza bo jestem z Poznania ?

Cytat:
2006-09-23 22:35:33, piotr_ek pisze:
Heee... Za dużo się wypiło? Wybaczam -weekend jest

wypalilo raczej heheh

Cytat:
2006-09-24 13:50:44, slawekk pisze:
Wystarczy taka D-link, zanim 1gb zacznie być powszechnie stosowany to Malin pewnie zdąży wymienic kompa

To dla kompa syna 8 lat ( komp ma prawie 8 lat - prawie rówieśnik)