Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
merfilia Opel Kadett tarnobrzeg | 2006-09-24 12:50:16 hej, mam Opla Kadetta 1,8 i w benzynie i chce zalozyc instalacje gazowa. Instalacje na gaznik sa o wiele tansze i slyszalem ze mozna zalozyc instalacje gaznikowa po dokupieniu jakiejs czesci na wtrysk jednopunktowy (taki posiadam). Jaka lub jakie to czesci i le to kosztuje i wogole. Jesli ktos sie zna to prosze o jakies ospowiedzi.pozdrawiam2_pac@interia.pl |
dRA_Killer Opel Nowa Wieś | 2006-09-24 18:58:13 Bzdura. Są tańsze właśnie o te części, które musisz dokupić. |
![]() damian-k Opel Astra Szczecin | 2006-09-24 19:29:27 A ja ci powiem ze jak sobie założysz instalację gaźnikową i do tego dokupisz jeszcze jak to nazwałeś "tą część" doliczysz montaż albo ewentualnie część żeby założyć samemu wspomnianą część to wyjdzie ci drożej albo nawet dużo drożej niż założenie odpowiedniej instalacji w warsztacie. |
Kamil_H 2107 1.3 Poznań | 2006-09-24 19:31:59 Nie no panowie,
Musisz dokupić dwa przekaźniki 1) odcięcie sondy lambda 2) odcięcie wtrysków. Jednak pamiętaj, że to da ci auto z wtryskiem z instalacją I generacji. 1 może spowodować łapanie błędów przez kompa dlatego, że nie dokupiłeś emulatora lambdy 2) nic nie spowoduje ![]() No chyba że chcesz z tej I generaacji zrobić II generacje to musisz dokupic np zestaw BingoM (jakies 300 zł na allegro, czyli centralka ( w niej masz odcięcie wtryskiwacza i emulator lambdy) i krokowy) Tak więc będzie: Koszt instalacji do gaźnikowca + jakieś 300zł. |
Danek Audi 80 B4 2.0 + LPG Ostrołęka | 2006-09-24 19:52:43 No i jak dokupisz "to coś" to koszt wyjdzie mniej więcej taki sam jakbyś od razu założył instalację pod wtrysk.
To raz, a dwa to przepisy, które wyraźnie precyzują jaką instalację można założyć do danego auta. Jeśli Masz sondę lambda i katalizator to zgodnie z prawem musisz założyć instalację II generacji. Inaczej możesz liczyć się z tym, że jak trafisz na obowiązkowego diagnostę na przeglądzie to stracisz dowód rejestracyjny do chwili aż uzupełnisz instalację o niezbędne (wymagane prawem) elementy. Nie wspomnę już o innych możliwych skutkach ubocznych kiedy z własnego wyboru rezygnujesz z możliwości montażu II generacji. |
merfilia Opel Kadett tarnobrzeg | 2006-09-24 19:56:43 no wiem wiem spoko, chyba jednak kupie nową instalacje w warsztacie ;p pytalem i gosc mowil ze za 1200 zaloze... a wy o jakich cenach slyszeliscie do mono wtrysku? |
Kamil_H 2107 1.3 Poznań | 2006-09-25 08:23:19 Nie no za 1200 II generacji... To nad czym Ty się zastanawiasz? Tylko żeby Ci jakiegoś Blitza albo Stag2L nie wepchnął ![]() |