Czy to wina wtryskiwacza?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
zaraz wyłuskam szacownemu gronu o co chodzi. Stojąc przodem do silnika omesi (2.5 v6 zagazowana na wtrysku) pierwszy gar licząc od przodu z lewej strony coś chyba szwankuje. Dlaczego? no właśnie ostatnio byłem u gazownika i stwierdził, że trzeba wymienić uszczeleczki na wtryskach gazowych bo klekotały, sprawdzał więc po kolei wtryski i na jałowym na gazie po odpięciu pojedynczego wtrysku gazu silnik lekko przygasał (to znak, że wtrysk działa), po czym go wpinał, sprawdzał tak wszystkie i oto właśnie na tym pierwszym od lewej strony nic takiego nie zaobserwowaliśmy. Dziwne??? zero obiżenia obrotów, zero reakcji, nadmieniam że silnik lekko trzęsie, czyżby coś nie tak z wtryskiem gazu? tylko, że potem ja zrobiłęm badanie i proszę sobie wyobrazić, że na ok 2000 obrotów wypiąłem szybko ten "ferelny" wtrysk gazu i czuć było, że silnik spada z obrotów. Co jest??? czyży był lekko zapchany i na jałowym nie działa? dopiero ciśnienie jakie jest przy wyższych obrotach wymusz przepływ mieszanki pod garnek? Jeszcze jedno jak patrzę na spalanie na jałowym na benie to waha się w granicy 1,1 do 1,0 a na gazie odpowiednio 0,9-0,8 dziwne prawda? tak jakby nie było sygnału z tego wtrysku i czas otwarcia zliczany był z 5 pozostałych???. ostatnia rzecz to spalanie na gazie: przekłamywał mi wcześniej równo o 2 litry (zawsze podawał mniej o 2 litry jak w rzeczywistości) a teraz aż o ok 4.5!!! czyli tak jakby nie chodził ten "ferelny" tylko czy aby go wykluczyć najpierw trzeba pewnie sprawdzić czy na benie działa... macie szanowni Państwo jakieś sugestie???

Wywalic instalacje gazowa bo to jest najwiekszy szajs jaki moze byc w sliniku V6 Opla, gra nie warta swieczki, mialem to samo i po wydaniu 1tys. zl. wyrzucilem instlacje.

to nie rozwiązanie i nie odpowiedź

Podaję rozwiązanie:
Jedź do serwisu.

Podaję odpowiedź:
Jedź do serwisu.

badania ciąg dalszy: jest napięcie sterujące na wtrysku, rezystancja cewki ok czyli jak na pozostałych, czyżby coś ze świecą nie tak? może daje za małą iskrę i jest wtedy nie halo a na benie będzie ok?

Cytat:
2006-09-26 22:39:04, szefer pisze:
Wywalic instalacje gazowa bo to jest najwiekszy szajs jaki moze byc w sliniku V6 Opla, gra nie warta swieczki, mialem to samo i po wydaniu 1tys. zl. wyrzucilem instlacje.

Jak się w stodole montuje instalacje gazowe to tak jest

Cytat:

ostatnia rzecz to spalanie na gazie: przekłamywał mi wcześniej równo o 2 litry (zawsze podawał mniej o 2 litry jak w rzeczywistości) a teraz aż o ok 4.5

Co za różnica ile komp przekłamuje lepiej zobacz czy tyle samo gazu pali na ile zbiornik starcza