MotoNews.pl

Espero to nie jest tylko samochód, to jest coś więcej....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moim zdaniem po liczbie zwolenników tego modelu liczby aut w użyciu i niezawodności powinien być zaliczany do wozów kultowych, zgadzacie się???

NIE KARMIĆ TROLLA!!!!

Cytat:
NIE KARMIĆ TROLLA!!!!

ale sie usmialem

Obiekt pożądania i dzikich rozkoszy właścicieli Beemek

taaa jak podjedziesz esperakiem to wszystkie panienki na wsi maja juz mokro

ja wolę podjechać esperakiem niż pospawanym, przekoszonym zostawiającym cztery ślady 15 letnim BMW bądź Mercedesem ...takie jest moje zdanie

to co Ty byś wolał niekoniecznie musi pokrywać się z gustami wioskowych panienek

chociaż z tym zgodzą sie chyba wszyscy
Cytat:
ja wolę podjechać esperakiem niż pospawanym, przekoszonym zostawiającym cztery ślady 15 letnim BMW bądź Mercedesem ...takie jest moje zdanie

Cytat:
2006-09-27 14:24:18, andrzej197710 pisze:
15 letnim BMW bądź Mercedesem ...takie jest moje zdanie

Ale za te 7 tys co złomero jest warte kupisz ze 3 takie beemy, czy 2 mercedesy. Więc jak już porównywać koniecznie chcesz, to porównuj w tej samej klasie wiekowej.

Cytat:
2006-09-27 14:24:18, andrzej197710 pisze:

Laska widzi znaczek, a nie spawy.

Nie boisz się wizji lokalnej dołów drzwi ?

Ps.

Po takim widoku nici z pykania

odnośnie dołów drzwi mego espero, to luuuz są po lakierku tak więc bez obaw .....pozdrówka dla wszystkich

Cytat:
2006-09-27 19:23:46, andrzej197710 pisze:
tak więc bez obaw

No to spójrz na błotniki... nie dzisiaj, to w lutym 2007 Tak, że lachona nie wyrwiesz... no chyba, że komórę z megapikselowym fotoaparatem masz i kamerą.

nie wszystkim samochód potrzebny jest do wyrywania panienek (mnie do tego nie posłuży...)

Cytat:
2006-09-27 20:16:26, andrzej197710 pisze:
(mnie do tego nie posłuży...)

Rozumiem, że służy Ci do wygodnego przemieszczania się z punktu A do punktu B. No to przestań robić z niego Boga. Traktuj go jak traktujesz komórkę, radio, komputer, telewizor...

Cytat:
2006-09-27 21:28:54, piotr_ek pisze:
Rozumiem, że służy Ci do wygodnego przemieszczania się z punktu A do punktu B. No to przestań robić z niego Boga. Traktuj go jak traktujesz komórkę, radio, komputer, telewizor...

Kulą w płot piotr_ek

Komóra i komputer to najpopularniejsi bogowie, lub nawet rodzina z dziećmi dla wielu posiadaczy, którzy nie raz oddali nerkę czy inny narząd o liczbie większej niż dwa w organiźmie, wzamian za.

Radio z kolei może być maryja, a telewizor - wymażona plazmówka albo Trwam.

na portalu autocentrum.pl jeden z tematów brzmi "kultowe wozy"
jak kultowym wozem może być mercedes "beczka" W-123 to dlaczego nie ma nim być espero? oba wozy równie dobrze spisywały się na TAXI, beczka ze względu na swój wiek jest za stara natomiast espero jest lakierowane i nierzadko osiąga przebieg 400 000 km. pozdro dla wszystkich

Dla mnie espero to jest pewien etap w zyciu. Mam do tego auta duzy sentyment a czy moglo by byc kultowe? hmm nieumiem odpowiedziec na to pytanie

Cytat:
2006-09-27 21:55:21, andrzej197710 pisze:
na portalu autocentrum.pl jeden z tematów brzmi "kultowe wozy" jak kultowym wozem może być mercedes "beczka" W-123 to dlaczego nie ma nim być espero?

Bo beczka ma tradycję niezniszczalnego auta połączoną z magiczną gwiazdą na masce i zapewniam Cię, że przebiegi 400 tys km dla beczki można traktować jak dotarcie. Złomero jest konstrukcją końca XX w. dostępną w rozsądnej cenie i nie posiadającą w sobie żadnej magii. Ot... takie auto jak 99% innych wyprodukowanych w latach 90-tych. Dzisiaj jeździ, jutro ląduje pod prasą w punkcie skupu złomu, a były już właściciel nabywa coś nowszego/lepszego/szybszego.

espero w koreii wyszlo chyba w 1989 roku wtedy to u nas jeszcze duze fiaty robili

Cytat:
2006-09-27 22:48:21, Outcast pisze:
espero w koreii wyszlo chyba w 1989 roku wtedy to u nas jeszcze duze fiaty robili

Mercedes w123 (beczka) wyprodukowany został w 1976, czyli 13 lat przed złomero i wiele z nich jeździ do dzisiaj, a w takim Maroku standardowo służą jeszcze na taryfach, ale przysługują tylko trzem pasażerom. Z jednym pasażerem taryfiarz nie pojedzie. Przez 10 lat produkcji wyprodukowano 2,7 mln. egzemplarzy.
Jako, że beczkę zakończono produkować w 1986 roku (20 lat temu!), a złomero coś koło 1999 roku, to proponuję wzowić tą dyskusję za jakieś 13 lat. Zobaczymy, ile egzemplarzy złomero będzie jeszcze miało karoserię.

A ja uważam, że prędzej POLSKI FIAT 125p będzie kultowy (niektóre osoby uażają, że już jest) niż ESPERO. Po pierwsze ESPERO to koreańczyk wiec w Korei to może i będzie kultowy, po drugie to za młody samochód, po trzecie to za mało ich wyprodukowali i nie jest zbyt powszechnym samochodem w europie (no może w POLSCE jest dość popularny bo tani i prawie wszystkie egzemplarze sprzedane na zachodzie trafiają teraz do POLSKI). Ale to tylko moje skromne zdanie