Wbudowany zestaw głośnomówiący

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak to działa w aucie?
Taki telefon ma na tyle głośny dźwięk, żeby porozmawiać, jak przez zestaw głośnomówiący?
I mikrofon tak dobrze zbierający?
Jeżeli tak, to może być trochę kłopotliwe, bo normalnie gdzieś na ulicy czy w pracy tez tak może dobrze "zbierać", że będzie słychać wszystko wkoło.
Czy coś trzeba dokupić do tego jeszcze?
Ktoś może używa takiego aparatu?
Jestem totalnym lajkonikiem w tym temacie...
Pozdr. P.

Mikrofony to w sumie w wielu sa teraz mocne... glosniki zreszta tez... polecam cos z 3G... Nokia 6630, Motka e1000 czy tym podobne...

jak w aucie nie masz glosno jak w traktorze i wylaczysz radio na czas rozmowy to bedzie dobrze...

Ja mam ponad 3 letniego Sagema MY X-6 i na głośnomówiącym (telefon leżący na siedzeniu) rozmiawam z Madzią bez problemu.

Czyli temat zestawu w aucie jest załatwiony?
W takim razie po co te wszystkie "blucośtam"...?
Żeby radio wyciszyły?
P.

Blucośtam jest po to, abyś telefonu nie łączył fizycznie z zestawem głośnogdakającym. Ot trzymasz go w kieszeni z włączonym blucośtam, odpalasz auto i zestaw głośnogdakający łączy się automatycznie z telefonem... przy okazji wtranżalając baterię jak ruskie radio. Ale teraz to tylko blucośtam obowiązuje.

Ale to kłopotliwe i kosztowne...
Tak to montujesz jakies "ucho" na gumową przyklejkę i sprawa z bańki. Tylko z radiem może być problem, bo ja b. glośno słucham w aucie i mogę nie usłyszeć sygnału...
P.

Ja jakooś nie używam tego wbudowanego głośnomówiącego prawie nic niesłychać mam N6230i i blutututa na ucho i jest galante.
A moim zdaniem to te całe wbudowane zestawy to takie pic na wode fotomontaż to jak być miał mikrofale z grilem jest grill a a kiełbacha jak z mikrofali dalej wychodzi

[ wiadomość edytowana przez: Kula69 dnia 2006-09-26 21:04:25 ]

No to nie poddając się magii marki i chcąc przy okazji ciąć koszta kup telefonik podobny do mojego i nie będziesz miał bluetooth'a jak nie chcesz

Cytat:
2006-09-26 21:04:20, YeLonkoskY pisze:
No to nie poddając się magii marki i chcąc przy okazji ciąć koszta kup telefonik podobny do mojego i nie będziesz miał bluetooth'a jak nie chcesz

Mój stary miał takiego my 6-2 i niepodobał mi się kompletnie a ten głośnk tez jakoś tak niezbyt głośno grał

Pyrek ile chcesz wydac na ten telefonik???

N6230i ma taki sobie glosniczek ... wspomniane wczesniej modele maja mocniejsze

Sag myx6 a myx6-2 to dwa inne swiaty... drugi ladnieszy optycznie i drozszy ale poza tym to nei wiele ma zalet

Cytat:
2006-09-26 21:04:20, YeLonkoskY pisze:

Coś nie bardzo to cięcie kosztów, bo na allegro używane MY X6 chodzą kole 200 zł, a za taką kasę (albo niewiele więcej) mozna wyhaczyć nowego Siemensa A 65 albo nokię 1600 z dwuletnią gwarancją i FV.
Pozdr. P.

Cytat:
2006-09-26 21:14:34, ETomek_GT pisze:
Sag myx6 a myx6-2 to dwa inne swiaty... drugi ladnieszy optycznie i drozszy ale poza tym to nei wiele ma zalet

No jasne, standard, najlepsza jest No-Kia, na pozomie tych samych funkcji droższa o 1,77 od Sagema i blisko 1,58 ceny SE, nie biorąc pod uwagę tego, że standardowy użytkownik nie korzysta z pełnych możliwości telefonu.
Pyrek chciał jedynie wydajny zestaw głośnomówiący a zaraz bedzie miał jedynie propozycje telefonów z video-konferencją typu kup se to, kup se tamto

Cytat:
2006-09-26 21:17:04, pyrekcb pisze:
Coś nie bardzo to cięcie kosztów, bo na allegro używane MY X6 chodzą kole 200 zł, a za taką kasę (albo niewiele więcej) mozna wyhaczyć nowego Siemensa A 65 albo nokię 1600 z dwuletnią gwarancją i FV. Pozdr. P.

No jesli chodzi o nowe telefony to zupełnie inna sprawa, to nie ta sama klasa telefonów, Nokie 1600 porównaj z odpowiednim klasowo SE, Sagemem czy Samsungiem, nie sadze że wtedy wybierzesz No-Kię. Poza tym chyba zapomiałeś o tym o co Ci tak naprawde chodziło, miał byc wydajny zestaw głośnomówiący a nie nowy/stary telefon za 200+/-ileś złotych. Ale tak to już jest jak komuś sie proponuje A lub B to wybiera C, po prostu to Nasza polska natura.

[ wiadomość edytowana przez: YeLonkoskY dnia 2006-09-26 21:31:35 ]

ja nie mowie ze najlepsza jest nokia...

osobiscie ostanio wole motorolki...

Pyrek jesli potrzebujesz faktury 22 to fakt kup nowy ... a gwarancja... pic na wode... ile tel psuje sie przez pierwsze dla lata??? no wlasnie malo...
ja bym tam bral jakas dobrze utrzymana uzywke...

Cytat:
2006-09-26 21:28:10, YeLonkoskY pisze:
No jesli chodzi o nowe telefony to zupełnie inna sprawa, to nie ta sama klasa telefonów, Nokie 1600 porównaj z odpowiednim klasowo SE, Sagemem czy Samsungiem, nie sadze że wtedy wybierzesz No-Kię.

Ja po prostu patrzyłem na najtańsze nowe aparaty z zestawem w prepaidach, ew. markietach bez sima.
Nie potrzebuję videokonferencji...

simem sie nie martw w tej klasie cenowej sciagniesz z kazdego

Sagem my x1-2 lub nowszy Sagem my 100x były w okolicach 100zł na wyspach Heyah, bez sima, bez karty

yyyyyyyyy bez kolorowego wyswietlacza w tych czasach to wogole nie kupuj... bez sensu...

polecił bym Ci SE k750i bo ma wszystkie możliwe bajery i spoko zestaw głośnomówiący...

ale nie wiem czy tafiłem na taki egzemplarz czy co... już raz był w serwisie, zmieniali złącze diagnostyczne...

teraz zacina się joystick i trzeba mocniej przyciskać....

chyba znów wyśle do serwisu... na szczęście są 2 lata gwarancji...

poza tymi 2ma problemami, telefon jest super... w sumie nigdzie nie spotkałem sie, zeby ktoś miał problemy z tym co ja...

wiec możliwe że trafiłem jakiś felerny egzemplarz

pozdro

panowie..umowmy sie..tanio znaczy zwykle kiepsko..wbudowane urzadzenia glosnomowiace w komorkie sluza do rozmowy jak telefon stoi na biurku zeby go w lapach nie trzymac a nie po to zeby gadac przez to cos w samochodzie...pyrek..nie chcesz wydawac kasy na profesjonalne zestawy idz do syf marketu kup sluchawke za 10 zlociszy..to najskuteczniejsze z tanich rozwiazan..reszta to shit..albo napisz do mnie na gg..wzglednie podskocz ktoregos pieknego dnia na olbrachta 94 do biurowca kolmetu..obejrzysz moja popierdulke i przy okazji pogadamy by the way testowalem gpsa na swojej nokii 6231 w softem naviexperta..nie jest to moze automapa ale na trasie do mragowa nawet dzialalo)