Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Smiglo Opel Kadett Gdynia | 2006-09-27 21:28:38 Pewnego pieknego dnia na stacji benzynowej jak sama nazwa wskazuje tankowalem gaz i w oczekiwaniu az ten zyciodajny jak sama nazwa wskazuje plyn napelni mi bak odkrylem taki wlasnie wynalazek a mianowicie zageszczacz oleju, na opakowaniu napisano ze zmniejsza to to zuzycie oleju jak rowniez uszczelnia cylindry przez co poprawia kompresje (a z takimi problemami sie wlasnie borykam) itp itd. Czy ktos cos o tym wiedzial? Czy to bezpieczne i oplacalne? Pozdrawiam ![]() |
![]() Luz RegionAdmin Kadett C x3/Omega B/ ... Poznań | 2006-09-27 21:48:20 Nalałem jakiś czas temu tego specyfiku podczs wymiany oleju-jakiejś renomowanej firmy, bodajże STP ale pewności nie mam i dało mi to tyle hmmm, że czasem widze że ktoś próbuje mnie ścignąć, po czym wdeptuje prawy pedał i znikam....a może to on znika w chmurze dymu??? ![]() ![]() Generalnie nie sprawdziło się, teraz cas na wymiane uszczelniaczy zaworowych ![]() |
![]() Smiglo Opel Kadett Gdynia | 2006-09-27 22:39:37 No wlasnie m.in. firmy STP widzialem. Kurde a na opakowniu jest napisane ze to wlasnie likwiduje dym ![]() |
KeLLeR68 Opel Astra G Caravan Tychy | 2006-09-28 10:58:25 Witam ![]() Osobiście zapodałem preparat STP do diesel'ka 1,7 i jest efekt na bagnecie oleju. Tzn. wcześniej olej (1litr) od kreski do kreski wystarczał na jakieś 1000-1500 km. Teraz 2000-2500 km. Dosyć wnikliwie sprawdzałem, nawet notatki czyniłem. Efekt jest dopiero po jakiś 2tyś przejechanych. Ważne by wlać na ciepły silnik, i minimum kwadrans jechać, im dłużej tym lepiej bo preparat musi sie dobrze i szybko wymieszać inaczej mozesz mieć problemy. Miałem trochę duszę na ramieniu i jeszcze mam w piwnicy opakowanie oraz paragon... |
![]() mutra Forumowicz Astra 1,6 16 v CARAV ... Wrocław | 2006-09-28 15:21:35 była o tym mowa, jak sam zaznaczyłeś w temacie: coś takiego zagęszcza olej czyli zmniejsza wycieki ale również pogarsza (często znacznie) smarowanie silnika. Ja bym nie ryzykował chyba że i tak masz zamiar remontować silnik |
![]() marcij Forumowicz Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2006-09-28 16:40:56 ja bym nie polecal zwlaszcza jak masz zamiar robic remont , bo czyszczenie silnika pozniej , po takim zageszczaczu do przyjemnych nie nalezy |
![]() MarekV6 Forumowicz Oma + Hornet :-) Poznań / Solingen | 2006-09-28 19:49:00 jak się robi remont to i tak się wszystko czyści ![]() no chyba,że mowa o druciarstwie ![]() |
![]() Luz RegionAdmin Kadett C x3/Omega B/ ... Poznań | 2006-09-28 21:41:37
5 litrów nitro, K2 do silników i karcher da rade wszystkiemu ![]() |
![]() Smiglo Opel Kadett Gdynia | 2006-09-28 22:32:35 Czyli ogolnie uzywac czy nie uzywac bo sa totalnie sprzeczne opinie ![]() |
![]() Luz RegionAdmin Kadett C x3/Omega B/ ... Poznań | 2006-09-29 07:28:30
Powiem tak, mi nie zaszkodziło ale w widoczny sposób nie pomogło. Moj głos jest neutralny. |
Jacek1983 Pełnoprawny Klubowicz Civic EJ9 1.4 iS/Ast ... Warszawa | 2006-09-29 10:05:07 Ja coś takiego też testowałem, przy dwóch ostatnich wymianach oleju zalewałem taki specyfik, ale nie zauważyłem jakiejś specjalnej poprawy, choć i wielkiego problemu z paleniem oleju nie miałem (ale jednak jest, dlatego tetowałem taki specyfik).
Niedługo wymieniam olej i już nie wlewam. Nic to nie daje... Smiglo - co do Aldiego, to remont może się skończyć na 1500 nawet. Pozdr. |