| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-09-27 22:37:14 |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2006-09-27 22:45:34 Smutne, ale co ja dyslektyk mogę oceniać. Samemu trafia mi się robić bardzo głupie błedy, całe szczęście coraz rzadziej |
bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2006-09-27 23:35:42
Tylko ze ...indywidualnie zawsze się moze trafić , nawet nie dyslektykom (bo to też dobra a raczej modna ostatnio ściema...ale spójrz jaka tu SERIAA!!...i to publicznie podane w necie...przecie to qrwa ktoś powienien weryfikować !!....wszsycy są debilami !!??? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-09-28 11:35:50
Weź jakąś przedwojenną książkę. Też możesz się wnerwić na dawne słownictwo. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-09-28 11:45:28 Jak można krótko zdefiniować "dyslekcję"...? |
Esperynek Klubowy Weteran ![]() Skoda Octavia 1,4 TSI Częstochowa | 2006-09-28 14:56:41
Dysleksja - «zaburzenie umiejętności czytania» . Dysgrafia - «zaburzenie umiejętności pisania» . |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2006-09-28 15:01:33 U mnie dyslekcję wykryto przypadkiem, podczas badań psychologicznych. Nigdy nie ukrywałem się pod taką przykrywką. Dyslekcję wykryto u mnie w 6 klasie podstawówki, uczęszczałem na zajęcia organizowane w szkole. Nastepnie szkoła średnia i tu dopiero moje zaświadczenie przydało się na maturze, o czym dowiedziałem się dopiero w dniu matury z j.polskiego, jak wyczytano kto jest zwolniony z ortografi. I nie mów mi, że nie mam szacunku do ludzi czytających "wypocone" przeze mnie teksty. Wiele czasu poświęciłem na to, by nie odstawać od innych rówieśników, którzy nie mieli tego problemu. A jeszcze gorzej było jak nie miałem zdiagnozowanej dyslekcji, bo większość osób, łącznie z nauczycielami uważało mnie właśnie za lenia... wiec proszę, nie wrzucaj wszystkich do jednego worka. Nie interesuja mnie inni dyslektycy, tu nie ma się czym chwalić, ani czym zasłaniać. To poprostu utrudnia trochę życie i przez to kilka krotnie najadłem się wstydu.
Pozdraiwma |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-09-28 15:05:34
A jak ktoś słabiej kapuje matematyke, to jest dysmatematyk...?
Każdy ma jakieś predyspozycje - do różnych dziedzin. |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-09-28 15:18:02
dyskalkulia gdzies, chyba na Uniwersytet Gdański na wydział matematyki zdawało egazmin wstępny kilka osób zasłaniających się zaświadczeniem o dyskalkulii, oznaczającym, że nie powinno się sprawdzać błędów liczenia.... żenada, to tak jakby ktoś zdawał egzamin na ratownika wodnego nie umiejąc pływać, ale zasłaniając się zaświadczeniem o akwafobii (lęku przed wodą) |
Krzysiek-Diackon Opel Astra G Caravan Piaseczno | 2006-09-28 15:19:25 tu się musze zgodzić - poprostu pranoja.
dostać się na skoczka do wojska z lękiem wysokości |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-09-28 16:01:01 Każdy jest inny, ma inne zdolności, inne predyspozycje - zawsze tak było. A teraz jest jakaś dziwna silna presja, żeby z każdego robić "naukowca", każdemu dawać niby "równe szanse".
Dla mnie głupota! |
wladko espero2.0CD LPG sulęcin | 2006-09-28 17:31:51 tak gwoli tematu dysleksja rozwojowa przy problemach z ortografią nazywa się dysortografia a występuje ona wtedy jeśli człowiek zna zasady ortograficzne a mimo to popełnia błedy większość z nas jest wzrokowcami pod względem ortografii i mało kto zna zasady oczywiście każdemu coś tam świta ale jakby miał wyjaśniać kiedy ch kiedy rz miałby problem(ja właśnie jestem w trakcie przerabiania zasad z córkami i naprawdę tego jest z***biście dużo) do dzisiaj mam problem z interpukcją i nie zwalam tego na karb dys- coś tam tylko na swoje nieuctwo w tym temacie za co wszystkich czytających przepraszam |
markon Klubowy Weteran Grand Vitara 2 , Vit ... Pajęczno (EPJ) | 2006-09-28 20:19:11 Nazywanie ludzi robiących byki ze są głąbami nieukami ze im się uczyć nie chciało to przesada ja skończyłem wiele szkół może nie mam wyższego, ale mam średnie znam zasady pisowni a i tak robię byki próbowali mnie wyleczyć w szkole żona próbuje i nic a nie jest to żadna dysleksja czy dysgrafia po prostu jak się skupie na pisaniu pisze to, co myślę i czuje, ale nie patrzę jak i tyle myślę ze nikogo nie obrażę tym, jeśli tak proszę mnie poprawić cieszę się ze już kilka osób napisało o swym problemie jestem z wami |
Rysiek2 Dzierżoniów | 2006-09-28 20:43:47 Kiedyś na telefonicznej skrzynce rozdzielczej -młody człowiek -napisał-URODZIŁEM SIĘ MĄDRY A POTEM POSZŁEM DO SZKOŁY. |
mifinka (S) Klubowy Weteran Ford Probe 2,5V, BMW ... Warszawa - Wola | 2006-09-29 13:17:49
Ten kto to pisał poszedł do szkoły na skróty!!!!!!! Bez jednej głoski - litery było szybciej |
Jacenty Klubowy Weteran Nubira III, KIA SEDO ... Suwałki | 2006-09-29 20:59:24 Podłączę się do Was i napiszę swoje trzy grosze, choć akurat na ten temat część z Was wie co myślę. Uważam że korzystanie z ułatwień nie jest próbą ukrycia a jest przejawem właśnie okazania szacunku i poważnego potraktowania - prosty test : piszecie podanie o pracę lub CV i co robicie po napisaniu? Sprawdzacie trzy razy. Czemu? No właśnie, tutaj żadne tłumaczenia o dys*.* na nic. Ułatwieniem jest również słownik ortograficzny a korzystanie z niego jest raczej zalecane ... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-09-29 22:02:15
Inna sprawa, że polski język jest zdrowo ortograficznie pojeb*ny. Często w bezsensowny sposób. Przykład: Pan Francuz, a język mają francuski... a czemu do kur*y nędzy jak logika nakazuje nie francuzki? |