Czy ktoś kupował drewno na kokpit u Jędrasika?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanie, czy ktos z was kupował imitację drewna u Jędrasika?, jeśli tak, to czy mógłby udostępnić jakieś zdjęcie, czy to jest trwałe, i jak sie to montuje? Gdyż poważnie myśle o kupnie.

Ja kiedys kupiel firmy Romar, wytrzymala rok... potem zacale pekac ochodzic, w sumie sie nei oplaca lepiej sobie pomalowac na jkias ladny kolor, uzywajac wczesniej odpowiedniego podkladu na plastik odtluscic powieszchnie itp itd... dluzej wytryzma a efekt tez fajny

Świetnie wygląda ten srebrny kokpit u Ciebie. Ale ja bym sie bał malować z obawą że coś nie tak zrobię i trzeba będzie element wymieniać

to kup drewno
ja go nei polecam dl amnie to byly pieniadze wyrzucone w bloto ...
niestety ale to prawda, no chbya ze wydasz baaardzo duzo kasy na niemieckie okeiny i one sa super wytrzymaja pare lat... ale te sa ech takie sobie... Romar jest kiepski a koreanczycy pewnie ejszcze gorsi

A ja mam imitację "mahoniową"

kupiłem ją pięć lat temu, nawet nie pamiętam w jakiej firmie
wysyłkowej............aha, namiary wziąłem z "Auto Świata"....
nawet nie ma mowy o tym żeby się odklejała.........

jest dobrze.....

No, moze ta od Jedrasika tez bedzie trzymala?... a może Lasombra mial jakis trefny egzemplarz?, a odtłuszczałeś kokpit przed montażem?

nie wiem czy to pytanie jest do mnie....

ja odłuszczałem, mało tego, po przyklejeniu, potraktowałem
zwykła suszarką, co by się ładnie ułożyło................

jasne ze odtluszczalem uzywalem nagrzewarki do przyklejania... wszyskto robilem ok.. ja nie mialem zastrzezn do przyklejnie, takie okleiny skladaja sie z dwoch warstw, plastyku i kolorku ktory sobie przyklejasz, one sa ze soba polaczone... a u mnie sie rozklejaly i pekaly mimoze dbam o sowj samochod jak o wlasne dziecko
no naepweno tyle samo na neigo wydaje

hmm.. z tą suszarką to mnie zdziwiliście... nie wiedziałem że jest potrzebna.... a czy ta okleina jest z uformowanego plastiku, czy też trzeba samemu montować?

Montoważ tzn... mam na mysli ze moze jest z jakiejs gumy ktora trzeba samemu dopasowac?.... mi by pasowało cos takiego :

Cytat:
2003-05-12 21:20:21, Lasombra pisze:
mimoze dbam o sowj samochod jak o wlasne dziecko
no na epweno tyle samo na neigo wydaje

Nic się Lasombra nie chwaliłeś. Kiedy zostałeś tatusiem? Chłopiec czy dziewczynka?
Gratuluję

...każdy ma inny gust, ale ja osobiście nigdy czegoś takiego bym w swoim samochodzie nie przykleił...
...z daleka zalatuje mi to tuningiem z supermarketu...
Lasombra zmądrzał, zdjął i bardzo dobrze zrobił...

No właśnie! supermarket!! Ja miałem kiedyś kupować lanosa kolor - red stan idealny, wszystko było gites, trochę może za drogo, ale w srodku... właśnie przeraziło mie to "drewno"... plastykowe!
Ale w zasadzie cena odegrała znaczącą rolę i że rocznik '99 bo to podobno tzw zdrapka... hmm trochę nie na temat

Przecież nawet w samochodach z wyższej półki walą plastikowe drewno i aluminium... tak jak by nie mogli kupić prawdziwej deski za kilka zł, pomalować i byłoby super... no ale jak producenci samochodów tak zrobią to ich produkt nazywa się merceses 600, albo jaguar i kosztuje kilkaset tys zł.

PS. Ja nie zamontuję czegoś takiego.

Ja mam okleinę z romara, ale uzyłem tylko na środkowa konsolę i popielnik oraz wokół "manszety". Co za duzo to niezdrowo. Teraz ma około 2 lat i nie zmieniła wyglądu, trzyma sie też bez zastrzeżeń. Oczywiście nie da jej sie pomylic z drewnem z jaguara

A wiecie moze na jakie elementy jest ta okleina od Jedrasika?