Jaka instalacja?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Proszę o poradę,jaką wybrać dobrą instalację do silnika 1.8 turbo w audi A6

KME Diego, AGC Zenit, Zavoli Alisei.

Wskazanie na bramkę nr 2.

Ile koni ma silnik?

Witam.
Jeśli nie chcesz stracić na mocy silnika to VSI PRINS lub JTG ICOM.
To masz 150 czy 180 KM?

Cytat:
2006-09-29 21:25:22, sloma11 pisze:
Proszę o poradę,jaką wybrać dobrą instalację do silnika 1.8 turbo w audi A6

Cytat:
2006-09-30 08:21:48, croma1 pisze:
Witam. Jeśli nie chcesz stracić na mocy silnika to VSI PRINS lub JTG ICOM. To masz 150 czy 180 KM?

ICOM chociażby z racji schładzania mieszanki, a co sprawia że VSI zapewnia wyższą moc niż Zenit czy Diego???

Jeśli masz 180 KM to trzeba przemyśleć kwestię wtryskiwaczy, w Diego Taurusy dadzą radę, Raile ala Valtek mogą być "za wolne".
W Zenicie matrixy muszą być podwójne, co podraża, Valteki tak jak u Diego- mogą być "za wolne"

Z bardzo dobrze poinformowanych źródeł wiem, że na dniach będzie dostępny sterownik Zenit z obsługą wtryskiwaczy 1 Om, w kompletacji z "szybszymi" Valtekami 1 Om lub Keihinami - wydzwaniać do AGC, bezpośrednio do Antoniówki.

[ wiadomość edytowana przez: Gustaw6666 dnia 2006-09-30 13:57:33 ]

[ wiadomość edytowana przez: Gustaw6666 dnia 2006-09-30 13:58:33 ]

powtórzę pytanie do znawców tematu:

jakie rozwiązanie w VSI Prins jest w stanie zapewnić większą moc niż przy układach Diego czy Zenit???

Pozdrowienia

Cytat:

Jeśli masz 180 KM to trzeba przemyśleć kwestię wtryskiwaczy, w Diego Taurusy dadzą radę, Raile ala Valtek mogą być "za wolne". W Zenicie matrixy muszą być podwójne, co podraża, Valteki tak jak u Diego- mogą być "za wolne"

ja mam 2.0 turbo 185Km, Sirocco = KME Diego, mam prawdopodobnie problem z wydajnością listwy (czarny matrix), przerywa pow, 5000tys przy długich obciążeniach (4,5 bieg).
Ale może to kwestia do dobracowania.
Qumpel ma taki sam motor + prinsa, wszystko jest ok, tylko ta cena, hm.

Zamiast czarnego Matrixa daj podwójnego.
Lub Taurusa i dysze ok 4 mm, ustawienia prądowe Matrixa.

I po problemie