| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
damian-k HF MEMBER Opel Astra Szczecin | 2006-09-30 10:44:54 jeśli chodzi o szarpanie przy przyspieszaniu to proponuje w pierwszej kolejności wymienić świeczki i przewody WN. Powinno to dać pozytywne efekty. |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2006-09-30 14:08:01 jak masz 1.6 16v to nie znajdziesz w tym silniku aparatu zapłonowego (kopułki,palca itp.) sprawdziłbym natomiast cewke zapłonową(czujniki przy przepustnicy oczywiście tez ) miałem niedawno podobne objawy w swojej i winna była własnie cewka |
amelkaem HF MEMBER Lantra Włocławek | 2006-09-30 15:38:25 W mojej lantrze 1,6 '98 mam podobne objawy.Gaśnie przy zmniejszaniu obrotów. Niedawno samochód był nieuzywany przez dwa tygodnie i wogóle padł.Mam akumulator na gwarancji (kupiony w maju br.) wiec został zaniesiony do naładowania. Ładował się az dwie doby bo po jednej miał tylko 8 amper (czy jakoś tam) Tak wiec przy swieżo naładowanym akumulatorze nawet na zakręcie nie mówiąc juz o swiatłach poprostu powloli gaśnie.Jak mu dodam lekko gazu "ożywa". Ale pewnie czeka mnie wizyta najpierw u elektromechanika a potem sie okaże. |
gadiemus HF MEMBER Zafira Warszawa | 2006-09-30 21:19:30
Ile płaciłeś za cewkę, na zimnym silniku też mi się dławi, a jak sie rozgrzeje to jest ok |
e-gen HF MEMBER Kamieniec | 2006-09-30 23:48:25 ja mam jedną cewkę sprawną - jakby ktoś reflektował to proszę na priva |
daar HF MEMBER hyundai lantra sosnowiec | 2006-10-01 12:30:13 niestety bardzo droga ( jak się potem okazało) bo 280 zeta -mój szwagier do sonatki zapłacił u p.Miśka w katowicach za cewkę 110zł
(chyba jakiś zamiennik ja mam jakoby orginalną japońską ) |