| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() rallyman F&F Sympatyk GC8 SD | 2006-10-01 20:07:53 wywazyc i odchudzic wal z korbami i tlokami, moze pobawic sie wlasnorecznie z glowica Zalac go syntetykiem |
MAD_DOGG F&F Sympatyk ![]() Ferrari killer & 100 ... Łódź | 2006-10-01 22:04:48
oskrobać nagar w glowicy , przetoczyc zawory i je dotrzeć, zgrać kanały w głowicy i kolektorach,wupex to tam już chyba jest no nie? Lekkie koło zamachowe? I nie lać syntetyku tylko dobry mineralny!
----------------- --=RACE TECH=-- [ wiadomość edytowana przez: MAD_DOGG dnia 2006-10-01 22:06:06 ] |
![]() rallyman F&F Sympatyk GC8 SD | 2006-10-01 22:07:32 a czemu zalewac go dobrym mineralem-bo taniej a moze lepsiejszy niz syntetyk |
Yankee F&F MEMBER This Is Fluffy He Is The Destroyer Of Worlds. | 2006-10-01 22:38:35 jakbym miał czas to bym korby i wał wypolerował....ja chyba lubie wszystko polerować jakaś dziwna choroba.... |
![]() rallyman F&F Sympatyk GC8 SD | 2006-10-01 22:41:17 sorry nie moglem sie powstrzymac ale czy to znaczy ze co wieczor polerujesz Swoja armatke ?? |
3zeR_MDS F&F Wolny Słuchacz :) Kraków | 2006-10-01 22:46:02 zeby tylko co wieczor...Yankee to jak zacznie po sniadaniu to przed kolacja sie nie wyrobi |
MAD_DOGG F&F Sympatyk ![]() Ferrari killer & 100 ... Łódź | 2006-10-02 00:34:14 Dobre mineralne potrafią kosztować więcej niż syntetyki, i nie o cene mi chodzi. A syntetyk - ze swoimi właściwościami czyszczącymi będzie uciekał z maluchowego silnika każdą szczeliną szybciej niz mineralny. A silnik ten z natury jest nieszczelny i jakość produkowanych teraz, nawet fabrycznych simmeringów i uszczelek pozostawia wiele do życzenia... ----------------- --=RACE TECH=-- |
5Turbo F&F Wolny Słuchacz :) Promot Mondial 84 & ... Zabrze | 2006-10-02 08:32:43
To dziwne bo mi nic nie ucieka z silnika. Ale ja mam 662 a nie 650 |
kobzacz F&F Sympatyk Fiat 126 FL Wrocław | 2006-10-02 11:09:53
To co napisales oznacza ze CHCESZ tuningowac silnik .
Tak jak juz bylo wspominane: zgraj kolektory, wypoleruj kanaly wylotowe i komore spalania zeby sie nagar nie osadzal, dotrzyj zawory do gniazd. Glowice mozesz splanowac do znikniecia rowka (~2.5mm), nie powinno byc problemow ze spalaniem stukowym na Pb-95. Profilaktycznie wsadz nowe pierscienie. W oblachowaniu wywal blache rozdzielajaca powietrze z wiatraka na glowice i cylindry oraz utnij rure doprowadzajaca powietrze do puszki filtra (zostaw tylko krotki "lapacz"). Majac rozebrany silnik sprawdz dokladnie stan panewek, pompy oleju, krzywek walka oraz otworu w bloku w ktorym siedzi walek (cisnienie oleju lubi tamtedy uciekac).
Nie zgodze sie z Toba. Od ponad dwoch lat jezdze na syntetyku, silnik nie jest traktowany lagodnie i nic mi nie cieknie. Po tym jak skatowalem auto na ostatnich Kamionkach (pare km pod gore bez chlodzenia) wiem ze na mineralu musialbym nowy silnik wstawiac. A tak syntetyk (i to wcale nie jakis wypasiony, zwykly zloty Lotos) + MotorLife i silnik przezyl, a temperature mial taka ze sie nawet ebonitowa podstawka pod gaznikiem przysmazyla
[ wiadomość edytowana przez: kobzacz dnia 2006-10-02 11:19:50 ] |
bizer_trikolor F&F Wolny Słuchacz :) DrutKar 652 Toruń | 2006-10-02 11:31:46 wyważ wał z zamachem i dociskiem. w wawie robią to za smieszne pieniadze. zoabaczysz jaka fajna jest róznica bez dotykania zadnej innej czesci. i reszte se pomoduj tak jak chłopaki piszą. i bedzie już fajnie |