Policzcie mi spalanie:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie po zatankowaniu do pełna mojego essika (1.6 16v PB bez LPG) jeździłem nim troszke trasa maisto a dzisiaj zrobiłem w trasie ponad 200 km. kiedy wjechałem na stacje miłem nabite 263 km a po zatankowaniu do pełna dystrybutor pokazał : 14,8 l. Czy ktoś mi moze wyliczyc ile to bedzie na 100? bo moje wyniki sa jakies nie bardzo....

ok. 5,6 l/100

Cytat:
2006-10-01 22:16:57, koala_25 pisze:
Panowie po zatankowaniu do pełna mojego essika (1.6 16v PB bez LPG) jeździłem nim troszke trasa maisto a dzisiaj zrobiłem w trasie ponad 200 km. kiedy wjechałem na stacje miłem nabite 263 km a po zatankowaniu do pełna dystrybutor pokazał : 14,8 l. Czy ktoś mi moze wyliczyc ile to bedzie na 100? bo moje wyniki sa jakies nie bardzo....

14,8 / 2,63 = 5,62 L / 100 km

5,63

tez mi tak wychodziło dziwie sie troche bo trase robiłem w pierwsza strone 3 osoby na pokładzie + pusta przyczepka a w druga 4 osoby + przyczepka a na niej w sumie 5 kompresorów, dwa duze lewarki i cały bagażnik chemii gospodarczej jakos mi to mało wychodzi...

cos nie tak albo z tankowaniem na stacji, albo moze ktos ci dolewal paliwa po drodze skoro tak male spalanie wyszlo 5,63... to po co ludzie gaz by zakladali??!!

dokladnie to 5.62 / 100km a liczysz sobie tak 1480 (litry w/g wskazan dystrybutora bez przecinka ) na klilometry 263 =5.62

a bylo w 3klasie podstawowki teraz to pewnie i 1szej juz jest ale pewnie w tedy sie chorowalo

ale od czego sa koledzy

trzeba by podac gdzie ta stacja jest moze leje sie wiecej litrow niz pokazuje dystrybutor ja ta msobie zatankuje

a tankujesz do pierwszego strzału czy do pełna pełna??

Cytat:
2006-10-01 22:25:29, organo pisze:
dokladnie to 5.62 / 100km a liczysz sobie tak 1480 (litry w/g wskazan dystrybutora bez przecinka ) na klilometry 263 =5.62 a bylo w 3klasie podstawowki teraz to pewnie i 1szej juz jest ale pewnie w tedy sie chorowalo ale od czego sa koledzy

liczyc to ja umiem tylko jakos wynik byl dla mnie za malo wiarygodny kolego

Cytat:
2006-10-01 22:29:33, koala_25 pisze:
liczyc to ja umiem tylko jakos wynik byl dla mnie za malo wiarygodny kolego

hehe chciales poprostu nam tu przygrac na "gulu" ze tak powiem dobre dobre i jeszcze "z przyczepka " pewnie za tydzien bedzie na sprzedaz i bedzie 100-tka chetnych
dobry chwyt marketingowy

wolne żarty mozesz pomażyc o takim esiku kupiłem go za 6500pln (w kwietniu) i myślałem ze to drogo, ale teraz juz wiem dlaczego tyle kosztował a z przyczepka bo byłem w makro sa promocje na kompresory teraz wiec wziolem 5 sztuk i troche sprzetu a w essika troszke ciezko taki sprzet pomiescic

[ wiadomość edytowana przez: koala_25 dnia 2006-10-01 22:55:30 ]

no to tak sie zapyt po ile kompresorki byly i czy sa jeszcze przydal by mi sie zwlaszcza ze jeszcze czeka mnie zabezpiecznie podwozia

może raz nalałeś do korka, a póxniej tylko do pierwszego odbicia, ale jesli nie, to wynik imponujacy, lekka noga to 90% sukcesu

a wiec tak EINHELL 24L, 8bar silnik bodajże dwa kuce był po 345 (około) pln brutto jak dla mnie to niedrogi a 50L, 8 bar 2,5 kuca silnik był po 570 (około) lewarek typu żaba, udzwig do 2 ton po 49pln (z atestem) !! i prostowniki EINHELL 10A po 78zł sztuka tego co miałem w bagazniku nie wylicze bo to druga połówka esa wybierała

Cytat:
2006-10-01 23:03:19, zajob pisze:
może raz nalałeś do korka, a póxniej tylko do pierwszego odbicia, ale jesli nie, to wynik imponujacy, lekka noga to 90% sukcesu

lałem do 4 odbicia bo to nie za moją kase było wiec chciałem zeby wlazło jak najwiecej, uwierz mi

a dzieci ci kilometrów nie skasowały???? ewentualnie zbiornik paliwa zapowietrzony, lub ktoś kiepsko licznik cofał i uszkodził na końcu dopiero bym postawił na takie spalanie. No chyba że z makro z obciążeniem przejechałeś z pięć kilometrów