| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() JaRabbit Klubowy Weteran Toyota Corolla WF | 2006-10-02 12:16:05 Po odłączeniu czujnika VSS komputer przechodzi w tryb awaryjny,czyli steruje wtryskiem zgodnie z mapą pamięci zapisaną w komputerze.Dlatego podnoszą się obroty silnika.Wtedy m.in.wskazania z sondy nie są brane pod uwagę.Możliwe,ale jest to tylko gdybanie,że pomału pada ci lambda (działa nieprawidłowo,ale nie na tyle żeby wywalić błąd) |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-10-02 16:06:13 myślę dokładnie tak samo jak Rabbit.
napisz jeszcze jakim autem jeździsz? |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-10-03 12:25:53
być może czujnik prędkości jest taki sam jak w espero/nubirze/lanosie sprawdź po numerze katalogowym i poszukaj jakiegoś znajomego który pozwoli na chwilę podmienić czujnik... wymiana nie jest chyba skomplikowana, a szczerze mówiąc wątpię by to on szwankował. |
rjsunset Daewoo Espero 1.5 16 ... Kraków | 2006-10-03 16:30:42 wymienię czujnik i sprawdzę. W następnej kolejności sprawdzę wiązkę a potem komputer i sondę... |
Wotti Daewoo Espero Warszawa-Wesoła | 2006-11-03 00:08:30 Ja mam taką sytuację że po resecie kompa przez jakieś dwa dni jest już lepiej, ale potem znowu obroty falują.. Silniczek krokowy i przepustnicę czyściłem:/ Już nie wiem co z tym jest:/ Gdzie można odłączyć czujnik prędkości? Z chęcią sprawdze czy i u mnie się obroty uspokoją.
Pozdrawiam |