MotoNews.pl

Spuszczanie paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czesc, jak z omegi spuscic paliwo? Ma jakas srube, vide miska olejowa, w dnia zbiornika?

Zdro!

Katan pochyl się.

co?

Co co?
Masz MV6 a niechce Ci sie dupy ruszyć by się pochylic pod auto i zoabaczyć czy jest jakiś korek/miska? Zajmie Ci to 1 minutę z dojściem do auta a Ty nie, pytasz się na forum.

Wiesz co Katan Ty masz aby napewno MV6?

Twe pytania...

1. Rozchodzi sie o wymiane paska rozrzadu, do niego jest dostep od przodu czy z gory silnika?
Czy podczas jego wymiany wyrzuca sie rowniez uszczelke pod glowica?

2. Czesc,
Wlasnie w Intercarsie chce sobie zamowic komplet do wymiany paska rozrzadu, czy Contitech to dobra firma?

I jeszcze jedno, wyszukiwarka IC znajduje mi pasek ale w specyfikacji nie jest wymieniona omega tylko "OPEL CALIBRA/VECTRA
SAAB 9000 2.5/3.0 V6 93-" Brac go mimo wszystko?

3. Ostatnio ktos mi powiedzial ze sa omegi mv6 i mv6+, czy pomiedzy nimi sa jakies istotne roznice?

4. Pisalem o akumulatorze jakis czas temu, otoz okazalo sie ze mam slabe kable pomiedzy alternatorem i akumulatorem, napiecie na przewodach spadalo do 10-11V, wszystko wymienione razem z klemami i teraz ciekawostka, spalanie spadlo o 2l... Ki diabel?

5. Siema, czy w omedze B MV6 ciezko jest sie dobrac do popychaczy? Czy zeby je wymienic trzeba sie dobierac do glowicy?

6. Czesc, ma ktos ten alarm zalozony?
Jezeli tak to moze sie podzielic wrazeniami?

KOLEGO na większość z tych pytań znajdzisz odpowiedź podnosząc maskę lub czytająć ksiazkę pytajac się Taty/brata/wujka.

Kolego ile masz lat, że nie wiesz ,iż zdanie zaczyna się od dużej litery?

Cytat:
2006-10-02 18:04:53, PiotrS pisze:
Co co? Masz MV6 a niechce Ci sie dupy ruszyć by się pochylic pod auto i zoabaczyć czy jest jakiś korek/miska?

Ufff.. juz myslalem ze chcesz mnie przeleciec
Cytat:
Zajmie Ci to 1 minutę z dojściem do auta a Ty nie, pytasz się na forum.

Po co mam sobie brudzic spodnie skoro moze mi ktos podpowiedziec?
Cytat:
Wiesz co Katan Ty masz aby napewno MV6?

Tak, i to zajebista! Zdjecie w profilu
Cytat:
Twe pytania... 1. Rozchodzi sie o wymiane paska rozrzadu, do niego jest dostep od przodu czy z gory silnika? Czy podczas jego wymiany wyrzuca sie rowniez uszczelke pod glowica?

Czy jest cos dziwnego w fakcie ze nie znam sie na silniku?
Mialem problem z ginaca woda z chlodnicy, w archiwum wyczytalem ze gro tych problemow wiaze sie z nieszczelnoscia na glowicy. Mialem nadzieje rozwiazac dwa problemy za jedna wizyta w warsztacie... Wiec czemu sie dziwisz?
Cytat:
2. Czesc, Wlasnie w Intercarsie chce sobie zamowic komplet do wymiany paska rozrzadu, czy Contitech to dobra firma? I jeszcze jedno, wyszukiwarka IC znajduje mi pasek ale w specyfikacji nie jest wymieniona omega tylko "OPEL CALIBRA/VECTRA SAAB 9000 2.5/3.0 V6 93-" Brac go mimo wszystko?

Znow nie rozumiem z czym masz problem, nikt nigdy nie zamawial stad w intercarsie? Bardziej ufam opiniom ludzi z grona znajomych niz danym w sklepach internetowych. Nie wolno sie upewnic?
Cytat:
3. Ostatnio ktos mi powiedzial ze sa omegi mv6 i mv6+, czy pomiedzy nimi sa jakies istotne roznice?

No i co? Jezeli to dla Ciebie jest takie dziwne to powiedzial mi to ktos z tego forum na privie. A zeby Cie wogole juz wystraszyc to ten ktos jest LOB weteranem, wydawalo mi sie ze WY wiecie duzo wiecej niz ja.
Cytat:
4. Pisalem o akumulatorze jakis czas temu, otoz okazalo sie ze mam slabe kable pomiedzy alternatorem i akumulatorem, napiecie na przewodach spadalo do 10-11V, wszystko wymienione razem z klemami i teraz ciekawostka, spalanie spadlo o 2l... Ki diabel?
5. Siema, czy w omedze B MV6 ciezko jest sie dobrac do popychaczy? Czy zeby je wymienic trzeba sie dobierac do glowicy? 6. Czesc, ma ktos ten alarm zalozony? Jezeli tak to moze sie podzielic wrazeniami?

ble ble ble...
Cytat:
KOLEGO na większość z tych pytań znajdzisz odpowiedź podnosząc maskę lub czytająć ksiazkę pytajac się Taty/brata/wujka. Kolego ile masz lat, że nie wiesz ,iż zdanie zaczyna się od dużej litery?

Albo pytajac na forum nie? Pytam na forum bo jego uzytkownicy maja pojecie o omegach a nie jak ojcowie, wujkowie itd na zupelnie innych samochodach..

Przepraszam ze bledy w stylu rozpoczynanie zdan z malej litery, jakos tak mi zostalo z IRCa.

Zdro!

PS. Nie chce sie wyklucac o swoje, nie musisz wiec odpisywac i sie zajmowac edukacja mojej osoby. Ale dzieki za ostrzezenia ze moje pytania sa glupie.

To ja ide po chipsy

Cytat:
2006-10-02 18:53:44, katan pisze:
A zeby Cie wogole juz wystraszyc to ten ktos jest LOB weteranem

Wystraszyłem się. Co dalej?

Cytat:
2006-10-02 19:32:18, chudy01 pisze:
To ja ide po chipsy

posuń sie troche i poczestuj, ja przyniose po browarku

Cytat:
2006-10-02 18:53:44, katan pisze:
Ufff.. juz myslalem ze chcesz mnie przeleciec

To dopiero teraz zobaczyłem.Równie dobre jak poprzednie.
Kolego nie jesteś w moim typie.

Hm a myslalem ze joz nic mnie na tym swiecie z ludzkiego postepowania nie zdziwi .Widac sie mylilem

Cytat:
2006-10-02 19:49:50, PiotrS pisze:
Wystraszyłem się. Co dalej?

Nic, bo takie dyskusje nic nie wnosza, jezeli ktos chce wniesc cos do tego tematu moze mi podpowiedziec jak spuscic paliwo z MV6.

Zdro!

KORWA dobra powiem ja niemoge.
Wiec bierz w lape dywanik z bagaznika odkrec taka srebrna zaslepke odepnij przewody paliwoe i elektryczne Odkrec korek zaslepki pompy wsadz waz gumowy zassij i spusc tylko pamietaj o zachowaniu roznicy poziomow.
Skad sie urwales ze myslisz ze w plastikowych zbiornikach specjalnie dla ciebie zamontowali korek spustowy.To nie lata 60 ze takie wynalazki byly.Od kupy lat opel tego niestosuje nawet w metalowych.

Cytat:
2006-10-02 21:04:34, SENATOR pisze:
KORWA dobra powiem ja niemoge. Wiec bierz w lape dywanik z bagaznika odkrec taka srebrna zaslepke odepnij przewody paliwoe i elektryczne Odkrec korek zaslepki pompy wsadz waz gumowy zassij i spusc tylko pamietaj o zachowaniu roznicy poziomow. Skad sie urwales ze myslisz ze w plastikowych zbiornikach specjalnie dla ciebie zamontowali korek spustowy.To nie lata 60 ze takie wynalazki byly.Od kupy lat opel tego niestosuje nawet w metalowych.

Lol, ale Was latwo wyprowadzic z rownowagi ze az miesem rzucacie. Za porade dziekuje. Jak podasz adres wysle Ci browara

Masz pecha bo ja niepije

Przyznam się szczerze, że pierwszy raz widze zawodnika, który kupił auto nie mając podstawowej wiedzy o nim. Myślałem, że tylko ja byłem na pograniczu absurdu ale chociaz ksiązke przeczytałem o silnikach i modelach klusek - są jednak lepsi !!!!
Pytaniem o spuszczanie paliwa połozył mnie autor watku na tzw łopatki.

Cytat:
Przyznam się szczerze, że pierwszy raz widze zawodnika, który kupił auto nie mając podstawowej wiedzy o nim.

To akurat ujmy nie przynosi, sam byłem takim przypadkiem

Cytat:
Po co mam sobie brudzic spodnie skoro moze mi ktos podpowiedziec?

Trochę więcej pokory i własnej inicjatywy. Niektórzy, próbując rozgryźć jak co działa, popsuli niejedną część. Ale chciało im się podwinąć rękawy i samemu podłubać. Natomiast siedzenie w fotelu i czekanie, aż wszystko zostanie podane Ci na tacy trąci buractwem

Jeden wielki looool
tak się dać sprowokować....

Cytat:
2006-10-02 21:29:49, Zbynio pisze:
Jeden wielki looool tak się dać sprowokować....

Teraz prowokacja jest na czasie...Renia też dała rade
a paliwo oczywiście da się spuścić, wystarczy samochód majgnąć na prawą stronę i samo się wyleje wlewem

[ wiadomość edytowana przez: sewcio dnia 2006-10-02 21:47:49 ]

Cytat:
2006-10-02 13:11:55, katan pisze:
Czesc, jak z omegi spuscic paliwo?

a mnie ciekawi jedno: dlaczego? po co?

Cytat:
2006-10-02 21:54:04, 7gsi pisze:
a mnie ciekawi jedno: dlaczego? po co?

Bo się w komarku skończyło i trzeba zatankować