MotoNews.pl

Uniden 510 XL - co w czasie kontroli ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wiatm,
Jestem od niedawna posiadaczem radia Uniden 510XL. Jak słyszałem Unideny 510 i 520 straciły "homologację" ale czy to znaczy że nasze Państwo robiąc ten ruch spowodowało że prawo zadziałało wstecz i nie można już używać tych radyjek ?
Jakie koncekwencje mogą czekać posiadacza Unidena w czasie spotkania z "miśkiem"?
Czemu wciąż można te radyjka kupić, skoro ich certyfikat zgodności jest do d..py? - powinni je wycofać a nie wyprzedają.
Czy prubował któryś z Was zwrócić Unidena do sprzedawcy?

Koledzy myśle że wyjaśnienie tego tematu nie jednemu z nas się przyda !

Pozdrawiam

Z tego co wiem to radyjka, które są w sprzedaży są legalne i nie ma obawy przy kontroli przecież masz certyfikat zgodności...

jeżeli razem z radiem otrzymałeś deklarację zgodności to wszystko jest ok. Więcej masz w wątku podwieszonym.

L U D Z I E ! ! !

Prawo nie działa wstecz!!!!!!

Jesli cos raz miało homologacje nie moze jej stracic !!!

Czytajcie uwaznie posty a nie tylko na wyrywki

Unideny obecnie wprowadzane na rynek nie dostały homologacjii - czytaj zakaz sprzedazy NOWYCH radii nie mozna handlowac nowym sprzetem 510 i 520 dotego midland 1001Z i jeszcze kilka innych np nie dostały homologacji tez jakies suszarki do włosow jak wynika z ustawy

Jak masz deklaracje zgodnosci ( homologacje) badz jej ksero to misek moze ci naskoczyc

Zreszta jeszcze sie nie spotkałem aby przy katroli chcieli odemnie papiery na CB

73!!!

Witam,
Jestem poczatkujacym i chcialem sobie kupic UNIDENA 520, jak wiadomo wycofali je i zastanawiam sie na UNIDENEM 538 ale ??
I tu wlasnie mam pytanie bo kolega wczesniej tu napisal : "Unideny obecnie wprowadzane na rynek nie dostały homologacjii " i znaczy ze to radio nie ma owej homolagcji ??
Czy wogle warto kupic to radyjko ( UNIDEN 538 ) moze inne ktos poleci o takich samych funkcjach jak UNI 520XL ??
pozdrawiam
Jotek23

kolego Jotek23 kup sobie CB Radio COBRA 19 DX IV jes tanie i dobre ma te same prawie parametry co uniden 520xl przesyłam ci linka z allegro

http://www.allegro.pl/item129303009_promocja_cb_radio_cobra_19_dx_iv_nowy_fv_.html

Cytat:
2006-10-04 13:48:08, Jotek23 pisze:
Witam, Jestem poczatkujacym i chcialem sobie kupic UNIDENA 520, jak wiadomo wycofali je i zastanawiam sie na UNIDENEM 538 ale ?? I tu wlasnie mam pytanie bo kolega wczesniej tu napisal : "Unideny obecnie wprowadzane na rynek nie dostały homologacjii " i znaczy ze to radio nie ma owej homolagcji ??

to ze uniden nie dostał homologacji na polski rynek dotyczy sie modeli 520 510 !!!!!!! reszta ma te homologacje

Zastanawiam sie czy ja pisze niezrozumiale czy koledzy czytaja tylko fragmenty bez zrozumienia??

Prawdopodobnie to zwykła walka "Prezydentów" jezeli unideny sa lepsze to je trzeba wyeliminować kazdy sposób jest dobry mozna np. zakwestionować Homologacje.
Wszędzie na świecie spełniaja normy tylko w Polsce NIE!
Kpina.

Witam,

jestem na etapie poszukiwania radia cb do auta. Wybór prawie padł na Uniden Pro 520 xl (do nabycia na allegro) do czasu kiedy okazało, że powyższe radio nie posiada homologacji na naszym rynku.

Nawet mając cb w aucie mogą się zdarzyć kontrole policji. Co wtedy?? czy miśki sprawdzają homologację?? trzeba sie tłumaczyć z tego radia?? czy mogą być jakieś inne prawne problemy??

Zawsze można się tłumaczyć (choć trudno to udowodnić), że radio zakupiłem kilka lat temu jak miało homologację (sprzedawcy na allegro dołączają do nowych radii ksero zgodności)

pozdrawiam i czekam na Wasze