Koncowka wydechu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hi

Panowie, od razu zaznaczam ze nie zalezy mi na tym zeby moj wydech wydawal piekny wydzwiek, raczej zalezy mi bardziej na estetyce...zeby jakos ladnieu wygladal.
Zreszta chyba trudno jest z diesla uzyskac jakies mruczenie przyjemne dla ucha...tak mi sie wydaje.
Dlatego jak juz na poczatku wspomnialem, chodzi mi o to zeby ladnie wygladalo, i w zwiazku z tym pytanko. Jaka koncoweczke mozecie polecic ;>
A moze faktycznie jesli mozna troszke bardziej przyjemnym zrobic odglos wydawany przez wydech...to tez, jaka koncoweczka.
W miare tania ofcozz i ladna Estetyka ponad wszystko, a ten moj wydech teraz to tak troszke bleee wyglada i zaczyna mi sie nie podobac. A na calkiem nowy tlumiczek jakis lepszy niestety chwilowo brak kasy.

Hmm..to jak myslicie, da sie cos zrobic ??

Końcówki Krzysztofa Malona są dobre.
KLIK
wchodzisz w produkty, i na drugiej stronie są same końcówki.

Ulter ... ale raczej nie jest tani

Ja tez mam pytanko. A te ultery Z dyfuzorem to bardzo mocno buczą? Zalezy mi na czyms bardziej subtelnym. Polecilibyscie cos?

Cytat:
2006-10-04 16:46:18, mari1981 pisze:
Ja tez mam pytanko. A te ultery Z dyfuzorem to bardzo mocno buczą? Zalezy mi na czyms bardziej subtelnym. Polecilibyscie cos?

Poszukaj bez dyfuzora

Nie no, mowiac tanio nie znaczy ze mialem na mysli jakis rzemeslniczy produkt za 20 zlotych
Ale tak patrzac na allegro to widze ze ultery wcale nie sa tak bardzo drogie, mozna juz od 50 zlociszy wyrwac jakas, a i nawet z dyfuzorem widze sa

Chodzi mi zeby nie buczalo tak ze sie wszyscy na ulicy odwracają, tylko zeby lekko mruczalo

nie znam sie za bardzo na mechanice i ukladzie wydechowym pojazdow, ale tak na logike sie zapytam.

Kazdy (przynajmniej tak zauwazylem) diesel ma koncowke rury wydechowej zagieta w dol. Dlaczego?? Zeby nie bylo jakiegos skraplania moze?? Pytam, bo kiedys tez myslalem o podobnej rzeczy ale jakos mi nie dawalo spokoju czemu ta rura jest zagieta Przeciez nie przez przypadek, a z koncowka ultera do dolu estetycznie bym nie wygladal

Pzdr

Cytat:
2006-10-05 13:30:28, Spanian pisze:
nie znam sie za bardzo na mechanice i ukladzie wydechowym pojazdow, ale tak na logike sie zapytam. Kazdy (przynajmniej tak zauwazylem) diesel ma koncowke rury wydechowej zagieta w dol. Dlaczego?? Zeby nie bylo jakiegos skraplania moze?? Pytam, bo kiedys tez myslalem o podobnej rzeczy ale jakos mi nie dawalo spokoju czemu ta rura jest zagieta Przeciez nie przez przypadek, a z koncowka ultera do dolu estetycznie bym nie wygladal Pzdr

benzynka 1,3 tez koncowka ma zagieta w dol

Cytat:
2006-10-05 13:32:43, Adus20 pisze:
benzynka 1,3 tez koncowka ma zagieta w dol

hehe super czyli diesle i benzynka 1,3 i mozliwe ze jeszcze kilka innych wersji benzynowych. Moze tez sie okazac ze nie wszystkie diesle, natomiast moze ualtwie pytanie:

Dlaczego w niektorych samochodach rura jest zgieta w dol i jak sie zalozy koncowke i bedzie prosta to nie bedzie wplywac negatywnie na jakies blizej nieokreslone zachowanie pojazdu

No ja ma mzagieta koncowke wydechu u siebie. Ale widze ze sa wlasnei chromowane sliczne koncoweczki dedykowane wlasnei do diesli, zawiniete