| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2006-10-04 14:04:52 No dobra - wiara klubowa.
Przyznaję, że jeśli chodzi o CB to jakoś nigdy nie zagłębiałem się w temat od strony technicznej. Problem mam takowy: "przytrzasłem" sobie (cicho zboki ) kabel antenowy od CB klapą bagażnika na tyle skutecznie, że... przestałem cokolwiek odbierać
Teraz. Czy jest możliwość jakiejś naprawy ww. kabla czy też zmuszony jestem nabyć drugi. Przyznam, że ta opcja jest dla mnie o tyle uporczywa, że poprowadziłem sobie ww. kabel w taki sposób, że jest zbunkrowany pod tapicerą a końcówka od anteny wychodzi spod dywanika przy samym radyjku, więc jest całkowicie "nieuciążliwa" w codziennym użytkowaniu. Najgorsza opcja (a właściwie najbardziej kosztowna) to druga antena, ale to akurat mogę zrobić w każdej chwili. Licząc więc na Waszą fachową poradę, pozdrawiam. SpeedR |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-10-04 14:15:30 Ty tak spec, a takiego urządzenia jak lutownica nie znasz |
![]() mifi Klubowy Weteran było ESPERO 1,5 Warszawa | 2006-10-04 14:19:02 Możesz dokupić złączkę i wstawić w miejsce przerwania |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2006-10-04 15:09:03
No coś Ty. Jak coś przetnę, potem zostaje mi już tylko spawanie
A tak na poważnie, ponieważ nie chlastałem jeszcze tegoż kabelka, nie wiem jaką ma konstrukcję
Pozdrawiam - SpeedR |
SpeedR Była biała lodówka, ... Wawa/ Perth (Aussie) | 2006-10-05 13:45:13 Dzięki Wam dobrzy ludzie za pomoc
Zależało mi właśnie na fachowej opinii względem naprawy, gdyż jakoś tak mam, że nie lubię rozwiązań prowizorycznych. Wiele moich wątpliwości rozwiązał MacTB, gdyż choć jeszcze nie "rznąłem" kabla podejrzewałem, że jest to konstrukcja nie bardzo nadająca się do lutowania.
W związku z powyższym zasuwam dziś po nowy kabelek o ile naturalnie czas pozwoli. Jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc
P.S
Radyjko działa bez najmniejszych problemów po podłączeniu innej antenki. Poza tym, antenka była cały czas wkręcona w radyjko, a sam w samym kablu "szczelił" najprawdopodobniej delikatnie sam kabel główny. Pozdrawiam - SpeedR |