TTI tcb880 antena HUSTLER 100

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam co sądzicie o w/w zestawie i czy wart swojej ceny(400zł) mam go od 2 dni i dla mnie rewelka,chętnie posłucham o plusach i minusach tego radyjka

Dla mnie to radio jest za kobylaste do samochodu, bo w aucie krece prawie tylko squelsch-em, tak wiec wiekszosc funkcji jest tam nie potrzebna, co innego takie radio na baze.
Antena na magnesie to dla mnie polsrodek.

ale mi właśnie chodziło o troszku funkcji bo są przydatne a wielkosć to standart więc o co chodzi ,proszę o opinie techniczne(zasięg,awaryjność i tp)a nie czy się podoba bo o gustach się nie dyskutuje

Sory bedę brutalny ale:
Ładnie świeci na niebiesko i to wszystkie jego zalety.
Dla mnie to nie radio tylko latarka szumiąca.

no jakoś z 15km ściąga to chyba prócz podświetlenia błękitnego coś ma,odb i nad czysto i co? kolega ma tti-770 i też go chwali,napewno o 100 razy lepsze od cobryi tp

To ze sciaga 15 km to zaleta anteny, nie radia.

ale antena to nie wszystko ale widzę że uparłeś się że te radio nie ma zalet więc trudno,więc może troszkę faktów?

Cytat:
2006-10-08 20:31:07, DARKOM pisze:
ale antena to nie wszystko ale widzę że uparłeś się że te radio nie ma zalet więc trudno,więc może troszkę faktów?

Darkom ! Zle mnie zrozumiales, nie napisalem ze nie ma zalet, tylko dla mnie jest ono w samochodzie malo praktyczne, posiada tyle funkcji ze obsluga ich podczas jazdy staje sie niebezpieczna. Gdy jade koncentruje sie na drodze a nie radiu, wiec u mnie im mniej krecenia przy nim, tym lepiej ! To radio niewatpliwie ma zalete ! Ty jako uzytkownik tego radia jestes z niego zadowolony a to juz duzo. Przewaznie bywa odwrotnie, ludzie rozczarowuja sie sprzetem, ktory kupili, bo zaraz po zakupie cos nie gra. Swego czasu nawet rozwazalem zakup TTI 770 ale kupilem Prezydenta Harrego.

apropopo ZP - a co powiesz wlasnie na TTI 770 - bo chce zmienic moja cobre - a nie moge znaleźć unidena 520 ( teraz to biale kruki)

Cytat:
2006-10-09 20:20:29, niebieski91 pisze:
apropopo ZP - a co powiesz wlasnie na TTI 770 - bo chce zmienic moja cobre - a nie moge znaleźć unidena 520 ( teraz to biale kruki)

Nooo... yyy... podoba mi sie Ogolnie bardzo delikatne radio i trzeba z nim jak z jajkiem. Jego wada jest psujacy sie mikrofon - funkcja przelaczania kanalow. jak padnie, to trzeba tam w nim cos wymienic, w kazdym razie nie jest to drogie. Niektorzy sie skarza na wyswietlacz, ponoc nie lubi mrozu, poza tym zbyt male i delikatne pokretla - trzeba sie przyzwyczaic i potencjometr glosu lubi trzeszczec, to typowe wady, reszta to same zalety. np. Filtr ANL w radiach TTI ponoc wymiata szumy lepiej od niejednego radia Presidenta ( np. mojego )
Trzeba przyznac, ze Koreanczycy sie postarali. Osobiscie wolal bym kupic TTI od roznej masci Midlandow - Alanow, no ale kazdy ma swoj gust.
Ps. A co Ty chcesz od Cobry ?

to co wcześniej pisalem w temacie "kupiłem Cobre" tzn:
Zestaw Cobra 10DX IV z Hustlerem IC 100 na srodku dachu VW IV Combi. SWR srodkiem wyszedł mi na 1.1, Z tego co zauważyłewm to zbieram rozmowy przez miasto z okolo 7-10 km. Niestety slyszalnośc mojej transmisji jest raczej kiepska. Zdążyłem po rozmowach stwierdzić iz jest to ok. 500m-1 km. I to czasami niezle trzaski. Nie wiem czego to jest wina - radyjka, gruchy czy jeszcze coś innego ?
Czasami wręćz z 200-300m inni mnie nie rozumieja i mówią że mam coś z modulacja i poszarpana gadke.
W związku z tym naczytalem sie troche o Cobrze na forum ktorego link podrzuciłeś mi na priv i dlatego zastanawiam się czy nie zmienic radyjka - podsunęli mi wlasnie pomysł TTI-770.
Ja osobiście zastanawialem sie też nad Unidenem 520 lub 510 - a propo zp. czym te unideny tak naprawdę sie róznia oprócz ceny i czy opłaca sie brac 510 - wiem że to pytanie nie wtym temacie - ale to rozwinięcie wątku TTI - czy uniden

Uniden 510 w odroznieniu od 520 nie ma rf-gein-a, i przelacznika kanalow tzw. szybkiej 19, cale "bebechy" sa te same.
Jest jeszcze wiekszy model 538W. Jest to stara wersja Presidenta Johnsona. Jest to to samo co 520, tylko wiekszy, bo ma glosnik z przodu. Jesli masz miejsce w aucie to polecam wlasnie U. 538W - bynajmniej jest legalny. TTI przy nim to zlom.

zp dzięki za odpowiedzi.Ja kiedyś troszkę w radiach siedziałem(ze względu na wykonywaną pracę w radiołączności)więc jakieś tam pojęcie mam,no ale z to było ponad 5 lat temu więc i sprzęcik się zmienił i wypadłem z obiegu i dla tego prosiłem o opinię bo specyfikacja techniczna tego radyjka bardzo mi się podoba.Wiem że są lepsze radia i antenki więc wybrałem kompromis między parametrami,jakością i ceną.Chciałem się podpytać użytkowników tego modelu na co w tym radyjku zwrócić uwagę co by eksploatacja była bez awaryjna