[126]termostat w 900

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
w moim maluszku 903 nie mam malego obiegu wody w silniku weze sa zaslepione i chyba wywalony termostat. niestety dlugo trwa w takim ukladzie zagrzanie silnika i chcialbym zrobic ten uklad ale bez nagrzewnicy czy moge tak zrobic? co mam połączyć wężem bo nie przyglądałem się dokładnie

Byuo

no ale w cyzm ty masz problem? bo niebardzo kumam.

w wyszukiwarce znalazlem podobny temat ale dalej nie wiem jak te weze podlaczyc nie mam tu gdzies blisko auta wiec nie moge zobaczyc dokladnie ale pamietam cos ze jest tam waz zaslepiony kolo tego ucha z poduszka to jest od malego obiegu? jesli tak to mam go podlaczyc do termostatu tak? czy moze sie myle macie jakies zdjecia jak to jest u kogos? acha i jakiego weza najlepiej uzyc do tego

no ja bez nagrzewnicy to mialem po protu wezem polaczone ze osba oba krocce - ten z boku glowicy i ten co masz na sztorc jak otwierasz klape. a z termostatu szlo mi gruba rura na wlot do chlodnicy.....

a nie pamietasz może wymiarów i ew. parametrów tego węża bo jak to pojade pomiezyć to bede musiał do miasta znowu jechać 20 km żeby to kupić a tak to bym sobie kupił odrazu i jak pojade na wieś gdzie stoi bolid to bym sobie od razu założył

najprosciej jedz do jakiegos zkaladu gdzie zakladaja gaz...maja na 100% takie weze i pewnie odsprzedaa. wymiarów niepamietam bo mi to zalatwial Zoltuś.

kupilem termostat do cc 900 ale jest zupelnie inny od mojego czy on powinien pasowac do silnika od 127? moj stary termostat rozni sie od tego z cc tym ze jest rozbieralny i w srodku nie ma nic ze swojego mechanizmu bo ktos go wywalil... nie domysla sie moze ktos z was cy do takiego termostatu mozna zalozyc wklad z jakiegos auta? bo do 127 to juz chyba nie dostane prawda?>

bym wiedzial wczesniej o 2 dni to bym ci wykrcil uzyweczke z marbelli. jak bedzi ejeszcze to ci ja wyrtargam.

bylbym wdzieczny mam nadzieje ze facet mi przyjmie ten z cc900 spowrotem bo to nowka a z czego by jeszcze pasowal? z pandy starej czy jeszcze z innych fiatow?

903 to 903. czyli 127, marbelle pandy itp co bylo 903.

moge ci tez zaproponowac termostat z nowym wkladem po 2000 km, ale jest w silniku ktory bierze koles jutro i musialbym conico...oszukac;]

a co bys chcial za niego? Pat Ty masz silnik ze 127? jesli tak opisz mi dokladni gdzie ma wchodzic ten waz od malego obiegu bo dalej nie mam pojecia mam tam tak jakos pokombinowane ze te obiegi sie lacza czy jakos tak i nie wiem co mam polaczyc a co wywalic

wiec najprosciej jak umie - ten krociec z boku co wychodzi (patrzac od tylu malca po prawej stonie) to leci na wlotdo nagrzewnicy, a ten od strony klapy wystajacy na sztorc - na wylot nagrzewnicy. z termostatu ma isc waz na chlodnice (co wiadomo) i w jego najwzyszym punkcie dobrze sobie zrobic odpowietrzenie z przelewem do zbiornika wyrownaczego.

kurde no to wiem czemu tego nie moglem zrozumiec poprostu nie mam zadnego krucca z prawej strony no chybo ze chodzi o kruciec na termostacie

W oryginalna obudowe termostatu 127 pasuje wklad z fiat 125 - polonez po malych przerobkach , oryginalu do 127 nie warto kupowac bo szybko pada.

kupilem ten termostat od fso co powinienem w nim przerobic?