Czy w fordach szyberdach jest szczelny?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chce kupis kombiaka. W 99% występuje w nim szyberdach. Trochę się boje, że bedzie mi padał deszczyk na głowe?

Cytat:
2006-10-06 11:47:02, danpok pisze:
Chce kupis kombiaka. W 99% występuje w nim szyberdach. Trochę się boje, że bedzie mi padał deszczyk na głowe?

w moim 17 letnim nie jeszcze ani kropla sie do srodka nie dostala, wiec nie ma co sie bac

kazdy samochod to inwidualna wersja moj np nie cieknie wcale

Cytat:
2006-10-06 11:47:02, danpok pisze:

Witaj,

To czy szyber jest szczelny zalezy przedewszystkim od konkretnego egzemplarza auta. Jesli nie dzialo sie z nim nic zlego, to szyber powinien byc szczelny.

u mnie szyberdach na szczęście tez szczelny i nie cieknie... za to leje mi sie do kufra i nie wiem skąd... szukam...

tez lalo mi sie do kufra zabezpieczylem caly spod i narazie przestalo moze wezyk od szybera sie wysunal z wanienki?

Mój od 1991 roku nie cieknie

W kazdym Escorcie szyberdach cieknie, gdyby uszczelka szczelnie przeylegala, to bysmy nie mieli szberdachu przesuwanego w dwie strony. Tutaj jest inna uszczelka i szyberdach cieknie. Nie jest to problemem, poniewaz ma po bokach dwie rynienki i cztery odprowadzenia, nie ma obawy, ze nam cos skapnie na glowe.

w moim kombi w ciągu tylu lat uzytkowania zero przecieku