Falujące obroty pomiedzy prawie 0 a 1000

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!mam problem z obrotami w e36 318i(tylko benzyna)
gdy samochod stoi na wolnych obrotach to wtedy spadaja prawie do 0 i rosna do 1000 ale samochod nie gasnie.wcisne leciutko gaz i mozna je utrzymac rowno na ok 750-1000..drugim niepokojacym objawem jest zachowanie podczas jazdy(ale to nieregularnie)-auto zachowuje sie tak jakby konczyla sie benzyna,muli sie i spadaja obroty,ale jak tez wcisne lub przytrzymam gaz to po sekundzie jest juz wszystko OK! prosze o pomoc!
ps.mam dziure w roze przed 1tłumikiem średnicy ok 6-7mm,czy to moze iec cos z tym wspólnego?

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2006-10-06 15:06:55 ]
[ powód edycji: NIeczytelny temat.. ]

Cześć! Dziura nie ma tu nic do rzeczy.Możliwa przyczyna, to zabrudzenie filtra paliwa. Możliwe jest też, że przewód paliwa pomiedzy zbiornik- pompa paliwa jest zgnieciony. Jak będziesz sprawdzał na kanale to zobacz czy nie ma wgniecenia na spodzie zbiornika paliwa. Trzeba wykluczyć po kolei te możliwe przyczyny by szukać dalej.... Powodzenia!

Dodam jeszcze, jeśli wciąż temat aktualny( może komuś sie przyda), że miałem podobne objawy. Przyczyna - nieszczelności na odcinku filtr powietrza> kolektor ssący. Trzeba bardzo dokładnie sprawdzić! Jęśli pomoże- Przyjemnego bujania życzę!

Dzięki bardzo!
Wczoraj sprawdziłęm filtr paliwa,przewód i wszystko jest OK!
Dziś bede dłubał dalej-posłucham się rady i najpierw sprawdze to co napisałeś!Tak się zastanawiam czy to nie jest czasem silniczek krokowy..
Pozdrawiam!