Pogrzewanie paliwa w 2,5 TD ??!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Wczoraj byłem w serwisie w Słupsku po odbiór dekielka do felgi i przyuwarzyłem gościa, który stał Omą 2000 r. 2,5 TD i tam po krótkiej gadce i oględzinach wzajemnych Bestii u gościa zauwarzyłem nic innego jak urządzonko do podgrzewania ropy. Zasada jego działania identyczna jak w pogrzewacza w instalacji gazowej. Najpierw myślałem, że gościu sam jakiś wynalazek opracował ale klient mówi, że właśnie wczoraj samochód sprowadził - patrze tablice faktycznie "czerwone" - i przyjechał wszytskow posrawdzać na amen. Wszystko faktycznie po bliższych oględzinach wygląda na fabryczną robotę. Widział ktoś z was taką wersję Omy 2,5TD. Skandynawska jakaś czy co. Tylko z drugiej strony co takie podgrzewanie daje skoro zaczyna funkcjonować po nabraniu temperatury przez silnik. Co wy na to??

Pozdrawiam

Będzie śmigał na rzepaku i przy minus 20 stopniach

Hmm czyżby ja tylko coś takiego wypatrzyłem?

Hmm dzisiaj wymieniałem olej i podczas tej wymiany stwierdziłem, że mam czujnik na filtrze paliwa od którego odchodzą kable i gdzieś tam sabie lecą. Przewertowałem książkę i nic takiego nie znalazłem. Kurde w poprzednim nie miałem takiego dziwactwa. Zrobię fotkę i pokarzę. Może ktoś z was coś powie co to jest.

Pozdrawiam

Gdzies slyszalem ze w C TD jest podgrzewanie paliwa w filtrze - moze to to?

do filtra faktycznie dochdzą 2 wtyczki ??

To jest pytanie czy cytat. Jeżeli cyytat to gdzie wyczytałeś te 2 wtyczki ??? Bo ja ich nie mogę wypatrzyć w tekście. Czytać, czytać i to uważnie a nie pierdoły wypisywać.

Ten dinks na filtrze paliwa ma w sobie dwie blaszki i nic więcej. Wiem bo rozkręcałem jak ciekło

Prawdę mówiąc zawsze myślałem że to jest przepływomierz paliwa jakiś dziwny (na podobnej zasadzie jak przepływka luftu) ale może to faktycznie podgrzewacz.

A propos: to gdzie w takim razie jest przepływka paliwa?

Cytat:
A propos: to gdzie w takim razie jest przepływka paliwa?

W pompie wtryskowej?