Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-10-08 10:33:35 a mi sie podoba, po to jest off topic choc moznaby w jednym watku. |
Marzenkachilsz Espero 2,0 CD peł.wyp. Katowice | 2006-10-08 12:31:11
Zapraszam the_undertaker_a do pisania wierszyków w tym również uszczypliwych ![]() [ wiadomość edytowana przez: Marzenkachilsz dnia 2006-10-09 20:56:15 ] |
Marzenkachilsz Espero 2,0 CD peł.wyp. Katowice | 2006-10-08 12:36:45 Możeta połączyć moje posty w jeden post o nazwie "Wierszyki, aforyzmy i fraszki " i wpisujcie swoje dzieła (mogą być fraszki lub krótkie aforyzmy) lub przepisujcie je z innych źródeł jak książkowe, poprawiajcie uaktualniajcie, dopisujcie do nich swoje słowa (opracowanie cudzego utworu nie jest karalne) do okoliczności i wydarzeń itd itp. ![]() Przecież wasze podpisy pod treścią odpowiedzi to czasami istne arcydzieła... ![]() [ wiadomość edytowana przez: Marzenkachilsz dnia 2006-10-08 12:45:51 ] |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2006-10-08 17:07:17 No to ja tak z innej beczki:
Jest na mym kompie lokomotywa. Nie ta zelazna - "eDonkey" - jej ksywa. Stoi i sapie. Dyszy i dmucha. Z nozdrzy ikonki zajadlosc bucha. Transfery na niej pozapuszczali, Pliki ogromne beda sciagali, I wiele mega w kazdziutkim pliku, W jednym aviku, film z fiku-miku, W drugim mp3, w trzecim instalki, ktore sie nie chca sciagnac bez walki, Dokumentacja - ooooo... jaka wielka, sto pdf-ow do asemblerka, w siodmym drivery do nowej karty, w osmym software zachodu tez warty, dziewiaty pelen przeroznych skanow, w dziesiatym filmik z duzgo ekranu, A tych downloadow jest ze czterdziesci, sam nie wiem, co sie w nich jeszcze miesci... Chocby odpalic tysiac ftp-ow, i kazdy zrobil tysiac reget-ow, i kazdy nie wiem jak sie wytezal, to nic nie sciagna - taki to ciezar. Nagle - gwizd! Diody - blysk! Connect - buch! Watki - w ruch! Najpierw -- powoli -- jak zolw -- ociezale, zaczyna -- sockety -- otwierac -- ospale, Szarpnelo za pliki i ciagnie z mozolem, Progressbar zamrugal zielonym kolorem, I transfer przyspiesza, i gna coraz predzej, Sto ramek po laczach ze swiata juz pedzi, A dokad ? A dokad ? A dokad ? Na wprost ! Po kablu, po kablu, gdzie stoi moj host, Przez switcha, przez router, przez gateway, przez LAN, I spieszy sie, spieszy, bo tak kaz plan, Wciaz dioda na switchu migoce i mruga, I blyskac tak bedzie jak cala noc dluga, A skadz to, jakz to, czemu tak gna? a kto to to, kto to to, co to tak ssa ? Ze karta sieciowa juz ledwie oddycha, I pasmo sasiadom kompletnie zapycha, To bity ze swiata laczami do plikow, A pliki powoli pecznieja od bitow, I gnaja, i pchaja, transmisja sie toczy, Overnet te bity wciaz tloczy i tloczy, I bedzie wciaz tloczyc, nie powie z dosc, A wszystko wrednemu Billowi na zlosc. edit: Właśnie sobie przypomniałem ,że to już tu kiedyś było, chyba w dowcipach ![]() [ wiadomość edytowana przez: slawekk dnia 2006-10-08 17:10:11 ] |
![]() the_undertaker Klubowy Weteran Passat/New Beetle Złotniki Kujawskie | 2006-10-09 08:39:31 Kolega już rozwinął moją myśl...
... a nie w czterech. Nie przemęczajmy modów i nie zaśmiecajmy forum. W jednym wątku wygląda to o wiele lepiej. PS Skoro się nie obrażasz to skąd te uszczypliwości pod moim adresem ![]() |
Marzenkachilsz Espero 2,0 CD peł.wyp. Katowice | 2006-10-09 18:17:10
the_undertaker - napisał byś jakiś aforyzm lub przerobiłbyś znany wierszyk, poczytalibyśmy i byśmy się pośmiali... JAK POWIEDZIAŁA ŻONA INŻYNIERA MAMONIA -"NIKT TU NIKOGO POD PISTOLETEM NIE ZATRZYMUJE - WPROST PRZECIWNIE JA TU SIEDZĘ Z PRAWDZIWĄ PRZYJEMNOŚCIĄ" ![]() [ wiadomość edytowana przez: Marzenkachilsz dnia 2006-10-09 21:10:52 ] |
Marzenkachilsz Espero 2,0 CD peł.wyp. Katowice | 2006-10-09 21:09:19 Szukały dwa bizony jakąś bizonicę
Wtem nagle jeden wrzasnął: - O, widzę samicę! Po chwili jednak wraca i jęczy bidula: - Tfu, ale żem się naciął, to była "Vistula"! ![]() ![]() ![]() |
Marzenkachilsz Espero 2,0 CD peł.wyp. Katowice | 2006-10-09 21:18:27 Kiedyś baca w górach (krótkowidz) z owieczki "od tyłu" korzystał,
Dziwiąc się, że mu ona nie beczy, lecz śwista. Dopiero na Komendzie Policji mu wytłumaczono Że wyryćkał świstaka, co był po ochroną. ![]() ![]() ![]() ![]() |
Marzenkachilsz Espero 2,0 CD peł.wyp. Katowice | 2006-10-09 21:24:24 Dmuchał żabę chuligan raz, kawał świntucha.
Dmucha ją, dmucha, dmucha, dmucha, dmucha, dmucha, Wtem bęc - z żaby królewna śliczna się wyłania! A ten skurczybyk wcale nie przerwał dmuchania... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Marzenkachilsz Espero 2,0 CD peł.wyp. Katowice | 2006-10-09 22:01:32 Współczuły raz sąsiadki pani koliberek
Pani mąż to ma raczej mały kaliberek ![]() Owszem, odrzekła żona nie wstydząc się zwierzeń Lecz za to na sekundę do dwustu uderzeń! ![]() [ wiadomość edytowana przez: Marzenkachilsz dnia 2006-10-10 15:23:59 ] |
![]() Wolf_Gliwice Photo Story Master Espero 1,8 CD LPG Gliwice | 2006-10-11 15:00:55 Fraszka Sztaudingera:
Zmęczony onanizmaem czteroletni Franio zobaczył nagą siostrę w kąpieli i rzucił sie na nią. Miłego złego początki, lecz finał żałosny, dostał w dupę od ojca, a syfa od siostry. |
Marzenkachilsz Espero 2,0 CD peł.wyp. Katowice | 2006-10-13 05:33:59 Zniosła strusica jajo, całe na zielono
Struś w krzyk: z kim mnie zdradzasz ty niewierna żono! Skąd mam wiedzieć - odparła - pytasz jak głuptasek Wszak wiesz, że jak na mnie krzykną, chowam głowę w piasek ![]() |
Marzenkachilsz Espero 2,0 CD peł.wyp. Katowice | 2006-10-15 04:12:12 Uczymy się języka rosyjskiego Tekst oryginalny : Pierestrojka, pierestrojka S uma zszedsza paranojka, Po wierchu uniwermag A diestwitielno - bardak. Nietu żyra, nietu jajec, Bijot nas Afgan, Kitajec, Lytwa z Łotwoj idut won, Na huj nam takoj zakon? W Kazachstanie u posiołku Jobał miedwied konsomułku. - Jebi! - kryczyt wieś narod, - Nas wsiech toże włast jebiot! Tłumaczenie na język Polski: Przestrojenie, przestrojenie Wszędzie duże ożywienie, Z wierzchu to surowy kraj, A we wnętrzu istny raj! Jeszcze czegoś brak czasami, Są też sprzeczki z sąsiadami. W Republikach duży ruch, Lecz braterstywa kwitnie duch. W Kazachstanie, gdzieś pod krzaczkiem Dziewczę bawi się misiaczkiem. - Brawo, misiu! - woła lud. - Przyda się humoru łut! Po każdej zwrotce dobrze jest zaśpiewać: "Hej ha, jeszczo raz, jeszczo mnogom, mnogo raz!" lub "Hej ha, jeszcze raz, jeszcze wiele, wiele raz(-y)!" |
Marzenkachilsz Espero 2,0 CD peł.wyp. Katowice | 2006-10-24 03:25:54 ZACHWYCENIE
Gdy czasem młoda polonistka Taka naiwna, schludna taka, Egzaltowana, świeża, czysta, Że chciało by się siąść i płakać. Więc gdy ta polonistka właśnie Małpując młodopolskie pozy Wybiegnie o porannym czasie Boso na łąkę między brzozy, Poigra z pliszką i skowronkiem Oraz z pudliszką i z biedronką, Przywita ze wschodzącym słonkiem, Wołając: - Witaj jasne słonko! Z róż i powojów splecie wieńce, Pomacha rączką do motyla, Kraśnym obleje się rumieńcem Widząc jak pszczółka kwiat zapyla. Coś z Anny German gdy zanuci, Wyrecytuje coś z Asnyka, A potem bardzo się zasmuci Nad żabką, którą bocian łyka, I chcąc zapłakać nad półtrupem (bo drugie pół ten bocian urwał) Wlizie tą bosą nogą na tej łące w krowią kupę ![]() To - jeśli byłbym na tej łące Naocznym świadkiem tego zgrzytu - Jak jestem facet niepijący, Pół litra wychlałbym z zachwytu! ![]() |