Remont zawieszenia - POMOZCIE!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !!! mam do was pytanie:
co musze wymienic w zawieszeniu zeby mi auto niesciagalo lewe kolo sciera opone od srodka (( i jak wjezdam w dziury to slysze takie chrabotanie (( wiem ze napewno do wymiany mam z prawej strony drazek stabilizacyjny a z lewej gume pod wachaczem. ale to pweno nie pomoze bo auto ma troche luzuz na kierownicy i nie da sie prowadzic prosto po sznurku. napiszcie mi co mialbym wymienic i jaka to moze byc cena tych czesci? wiem ze amory sa w dobrym stanie )) a i jeszcze jedno jak jade prosto to kierownice mam delikatnie skrecona na lewo a naa zabkach od ukladu kierowniczego nie da sie przestawic bo jak przestawie o jeden zabek to znowu kierowica jest krzywo w prawa strone co mam zrobic z tym fantem?

gumy na wachaczach, łaczniki stabiulizatora, koncówki drązków kierowniczych i zbierznosc.

a jaki koszt tego + robocizna u mechanika?

Gumy około 30 do około 80 zł, dobry łącznik 60 szt. , końcówki też jakieś 25 zł (tak mi się wydaje), zbierzność 50 --> 100 zł
Robocizna to zależy od warsztatu, najwięcej pewnie za gumy wahacza. Kilka złotych jednak za tą przyjemność zapłacisz, ja bym się przygotował tak na 500-600 zł

[ wiadomość edytowana przez: OskaRGD dnia 2006-10-09 16:07:54 ]

Jak się okaże że to gumy w wachaczu nie oszczędzaj zakładając podróby nie warto za pare tys. wrócisz i znów wymiana. ja tak zrobiłem to po 3 tysiach było to samo a jak założyłem jakieś droższe(mocniejsze??) to jeżdze już 15 tys i po ostatniej wizycie mój spec od mechaniki powiedział że lepiej było odrazu założyć te droższe a nie repliki i kupe zabawy, a te droższe lepiej wygladają teraz niż te tanie po 3 tys km

Ja ostatnio zrobiłem mały remoncik przedniego zawieszenia, wymieniłem tulejki wahaczy 4 szt. 100zł wszystkie oryginalne forda, końcówki drążków kier. 45zł za szt oryginały, drążki kierownicze ok 60zł za szt. podróby, łączniki i gumy stabilizatora ok 70zł podróby + ustawienie i robota = 470zł Narazie 2tys km zrobiłem i nadal jak po sznurku jedzie

aha tak w sumie bylem przygotowany wydac max 600zl wiec bardzo wam dziekuje za pomoc teraz tylko mnie czeka mechanik i latanie po sklepach za czesciami (

wszystkie czesci mozesz zamówic od sławasa1 na forum przyjda paczuszką a ceny ma niezłe

zaraz do niego napisze i z gory dzieki za pomoc i rady