Pompa paliwa

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanko mam fordzika benzyna + gaz jezde przewznie na gazie odpala mi na benzynie i po 2tys obrotow przestawia mi sie na gaz ale podczas jazdy slysze ze papaka od czasu do czasu pracuje jak jade na gazie. to jedno drugie to znowu mnie dziwi ze np wleje paliwa za 20 zl i starczy mi to na okolo 5 odpalen co jest powodem? prosze pomozcie z gory dzieki i pozdrawiam

Od czasu do czasu? powinna caly czas pracowac , a co do 5 odpalen to faktycznie dziwne. Niewiem dokładnie co sie dzieje ale jak mowisz ze czasem slyszysz jak pracuje to moze warto ją sprawdzić na początek.

Sprawdź ciśnienie w pompce. Poza tym mechanicy dzielą się na dwie grupy. Ci którzy uważają że jazda na gazie z włączającą się pompką to wada instalacji i resztę.
Najpierw pogadaj z gazownikiem a później sprawdzaj. Musisz wiedzieć że odpalanie na benzynie zimnego silnika pobiera troche paliwka.
I jeszcze jedno, maiłeś tak wcześniej ??

Co do pompki to powinna pracować,przy malej ilości paliwa to normalka że ją słyszysz - nawet mowią że powinien być zalany zbiornik do połowy żeby nie korodował,wtryski są wyłączane przez sterowanie gazem (komputer) i benza powinna wracać powrotnym przewodem do zbiornika. Więc powód szybko znikającego paliwa może się kryć w niesprawnym komputerze (jeździsz na podwójnym kopie-benza i gaz);lejącym wtrysku co powinieneś szybko wyczuć po odpaleniu-nierówna praca;dziurawy przewód powrotny-gdzieś lekko kapie (powinieneś czuć benzę w lub koło Essiego);albo też długo rozgrzewasz po odpaleniu i wypalasz tą benzę....