Prosze pomozcie-golf2 1.6 LPG pali16-17l gazu na100km

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.mam zalozona inst.gazowa firmy LOVATO(ma 3 miesiace)Auto faktycznie pali 16-17l na setke,i w dodatku jest bardzo bardzo slabe!wymienilem usszczelke pod gaznikiem i dalej to samo.W serwisie Panowie monterzy powiedzieli ze instalacja jest nowa i musza sie rozciagnac membramy, a po za tym powiedzieli "zalezy jak pan jezdzi",z czego moj znajomy ma ten sam silnik i go nie oszczedza a pali mu 9-10l/100km!co robic,bo juz nie mam nerwow.

Albo kiepsko wyregulowana, albo źle dobrany mikser. A opowieści o konieczności ułożenia się membran można sobie darować. Owszem jakieś drobne zmiany w pracy reduktora są, ale nie aż takie by trzeba było to całkowicie przeregulowywać po jakimś tam przebiegu, najwyżej drobna korekta.
Sprawdź czy Ci nie zasłonili czasem wlotu powietrza jakimś "szajsem" (np. taśmą, tekturką, czy gąbką wepchniętą do wlotu)

też mam lovato od roku i silnik 1,5 a pali 12-14l po miescie i nie wązne czy spokojnie ekonomicznie jade czy ostro sa niewielkie wahania za to lapiwa spali 9l - może to te parowniki coś nie takie

Ja mam taki motor (PN) i instalację I-szej generacji z reduktorem Lovtec i mikserem 33mm. Mój pali w trasie od 7,5 do 9 l/100 km, ale w mieście 12-16 l/100 km (nie mam już siły walczyć ze spalaniem w mieście, nic nie dają regulacje, zmiana mixera - może coś by dała zmiana reduktora). Średnie spalanie z 30.587 km to 10,36 l/100 km, przy czym miasto to około 40%. Dynamika wystarczająca (choć zauważalnie niższa niż na Pb - przyśpieszenie do 100km/h gorsze o około 1-2 s), Vmax bez większych problemów 160 km/h, potem jeszcze się rozpędza, ale z wieeeeelkim trudem. Więc summa summarum coś masz nie tak.