MotoNews.pl
8 Łożyska w tylnych kołach... help.!!!!!!!!! (16203/0)

Łożyska w tylnych kołach... help.!!!!!!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć niewiecie przypadkiem jakie oznaczenia maja łożyska w tylnych kołąch i zimering.??? niechodzi mi o numer katalogowy bo ten mam ale o pełny rozmiar tak żeby dobrać zamienniki.....

Jak ktoś zna to będę wdzieczny za pomoc.....

ten sam problem mam ale z przednimi lozyskami jakby ktos mial rozmiary na przod to prosze o podanie. pozdrawiam

nie wiem czy to ci cos pomoze ale ja kupilem zamienniki firmy CX w sumie byly tanie chyba kolo 30 zyka za kompletna jedna strone a numer 008 na przod 011

Cytat:
2003-05-14 14:33:30, Adminek pisze:
Cześć niewiecie przypadkiem jakie oznaczenia maja łożyska w tylnych kołąch i zimering.??? niechodzi mi o numer katalogowy bo ten mam ale o pełny rozmiar tak żeby dobrać zamienniki.....

Łożyska przednie stożkowe
- większe 29 x 50 x 15 szer. (mm)
- mniejsze 17,5 x 40 x 15 szer. (mm)

Simering tylny 40,5 x 62 x 8 szer. (mm)

Cytat:
ten sam problem mam ale z przednimi lozyskami jakby ktos mial rozmiary na przod to prosze o podanie

Łożyska przednie kulkowe dwurzędowe 39 x 72 x 37 szer. (mm)

Zapisać dla potomności

łoł no powiem tak JESTEŚ MOIM NOWYM GURU.

Cytat:
2003-05-14 22:59:40, Adminek pisze:
łoł no powiem tak JESTEŚ MOIM NOWYM GURU.

Nie wiem czy to na pewno do mnie te słowa
Ale jak tylko coś konkretnego wiem, to staram się tego nie zachowywać jedynie dla siebie.
Cieszę się, że Ci mogłem pomóc ...
A GURU to raczej za wielkie słowo

Cytat:

to może WODZU

pozdrawiam

JACO

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2003-05-15 12:14:48 ]

Adam! Ty masz ABS~!!!!!! - czyli u Ciebie łożyska tylne wymienia sie tylko z całą piastą!!!
NIe da się u Ciebie zmienić samych lozysk - bo nie ma jak rozebrać piasty. Piasty do abs-u są bardziej skomplikowane bo mają ząbki i wyprowadzenie na czujnik.

Cena całej piasty jest dość duża .......chyba 170zł (CHYBA!)

Cytat:
2003-05-15 12:02:47, -JACO- pisze:
Cytat:

to może WODZU

pozdrawiam

JACO

[ wiadomość edytowana przez: -JACO- dnia 2003-05-15 12:14:48 ]

JACO, nic z tych rzeczy
jestem samozwańczym Sympatykiem Klubu Espero !
bo Lasombra takiej kategorii klubowej jeszcze nie wprowadził

Tomek jesteś pewny tego co piszesz całą piasta.????????? toż to zgroza cała piasta kosztuje majątek...... porąbało kogoś tam>???? przecież niedam 300zł za jedną piaste......

To niestety prawda, mój znajomy wymieniał niedawno takie ustrojstwo cena około 500zł w wawie a w łodzi jeszcze więcej.

[QUOTE] [/QUTomek jesteś pewny tego co piszesz całą piasta.????????? toż to zgroza cała piasta kosztuje majątek...... porąbało kogoś tam>???? przecież niedam 300zł za jedną piaste......OTE]

Skoro to prawda to powoli muszę gromadzic fundusze na gruntowne naprawy podzespołów, zamiast odkładać je na kolejny spoiler
100 tys. km to wartość graniczna dla espero, zresztą tak jak dla wszystkich hopli. Martwi mnie to bardzo, bo powoli zbliżam się do takiego przebiegu
A więc łozyska, pompa wodna, akumulator (ten ma juz 3 sezon), zestaw tłumików itd. Pewnie jeszcze wiele rzeczy ale wolę o nich nie wiedzieć.