MotoNews.pl
11 Amory Gabriel czy KYB??malan (16217/0)

Amory Gabriel czy KYB??malan

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
No wlasnie jakie amory na tyl do malca...sprezyna od poloneza trucka...
ktore beda lepszejsze....wiem ze bilstein`y...ale z tych dwoch w/w???

wg mnie zdecydowanie GABRIELe !!!
ARTI właśnie założył...

twardość KYB jest na poziomie krosna... nie wiem jak te gabriele

GABRIELe są twardsze...

Ja mam kyb i se chwale Na gabrielach nie jezdzilem, w jakiej sa cenie?

Seba

Ok. 50 - 60 zł

ja potrzebuje jakis tanszych zamiennikow do bilstienow...bo na nowe mnie nie stac...a uzywek nie moge znalezc...bo jak sa to tylko w kompletach(na tyl i przod)

możesz kupić jeszcze KROSNO SPORT regenerowane,podobno dobre
w sumie jak jeździłem pare razy z Łukaszem to nawet spoko te amorki

[ wiadomość edytowana przez: BadGuy dnia 2003-05-14 23:14:35 ]

Cze Wam!!!

Ja dalem sobie zrobic na zamowienie sprezyny. Maja tyle samo zwojow co seryjne tylko ze na wysokosc maja 17cm. I mysle teraz nad amortyzatorami jakie sobie kupic do tego nie wspomne juz o pszodzie samochodu ale jak narazie resor bedzie dopiero robiony jak wyjade autkiem z garazu bo jestem w trakcie remontu jak widzicie w moim profilu. Doradzcie jakie wrzocic amory do przodu i do tylu mysle o dobrym rozwiazaniu zeby jak naj lepiej wyszlo. jakie sa ceny poszczegolnych amorkow. Bo niestety umnie nie mozna dostac nigdzie info. na temat cen .

najtańsze rozwiązanie krosno sport sam takie mam
gabriele syf rozpadły sie po kilku tysiącach kilosów a kyaby są miekkie
najlepiej zrobić amory na zamówienie około 80-100 sztuka

no widzisz,słuchaj sie Łukasza :]

Tylko skad Lukaszuc wziasc te Krosno SPort, bo u mnie nigdzie tego nie ma i nawet nie mam mozliwosci zamowienia, jesli bys je gdzies widzial uderzaj do mnie, przyjezdzam do Kraka i biore od reki.

Tylko skad Lukaszuc wziasc te Krosno SPort, bo u mnie nigdzie tego nie ma i nawet nie mam mozliwosci zamowienia, jesli bys je gdzies widzial uderzaj do mnie, przyjezdzam do Kraka i biore od reki.

w Krakowie jeden koleś przerabia amory... tyle że trzeba mieć amory rozbieralne (stary typ) i wtedy kosztuje to 50 zeta. można sobie wybrać twardość, długość i takie bajery. jak się da nierozbieralne, to koszto jest po 100. ale wydaje mi się, że lepiej już kupić bilsteiny, ostatnio na hodze były 4 nowe za 700 zeta

Panowie i Panie, postanowiłem zglebić i utwardzić moje auto. Mam już obniżony resor i obcięte oraz hartowane sprężyny, nie mam tylko amortyzatorów. Bardzo chciałem zakupić Krosno Sport ale w moich okolicach nie idzie tego dostac, więc zadzwoniłem do samego źródła mianowicie do fabryki w Krośnie - Delphi Krosno. Usłyszałem tam że nie posiadają w swojej ofercie ani Krosna Sport ani Delphi Sport do fiata 126p :O
Później zadzwoniłem do jednego z Katowickich sklepów z akcesoriami tuningowymi i chciałem dowiedzieć się czy i za ile są amory Blisteina. - co usłyszałem - "...niestety ale Blistein nie oferuje w swoim katalogu amortyzatorów do malucha..."
Co zrobić? Może sportowe Blisteiny lub krosno/delphi da sie dopasować od innego auta? Lub jakie sportowe amortyzatory mi proponujecie?
Z góry dziękuje
Pozdrawiam
P.S.
Co do Gabrieli to mam takowe na tyle i przez pół roku od nowości był git, niestety szybko sie rozklepaly.

ja proponuje kostku abyś założył te robione w kraku przez dziadka bo niestety z tego co sie dowiedziałem dziś w sklepie nie produkują juz krosna sport

te u dziadka jak pytałem są po 80zł i on daje swoje amory !!!

cze,BILSTEIN w katalogu niema amorków do malczaka, ale ma pod indeksem Mercedes,Typowe maluchowskie BILsteiny pochodzą prosto z mercedesa tylko niewiemy jakiego(chyba jakaś starsza wersja) bo jak swoje kupowałem to gosc nam tylko wspomniał o mesiu i wziął kase Na tył sa żółte na przód czarne i faktycznie jest znaczek benza .Jeżdzimy już na nich 3 rok bez regeneracji i na asfalcie czymają jak jasna chol..a, żadnych wycieków. Są warte swojej ceny o ile pamiętam dałem za nie ponad 700 ale 3 lata temu!!TYLKO BILSTEIN!

amory bilsteina do malca sa robione przez zerkpol, nie sprowadzane, i montowane na 'tubach' krosna...

specjalnie kupili w bilsteinie maszyne do skladania amorow i nawet dostali autoryzacje firmy bilstein... przynajmniej tak slyszalem...

Cytat:
(...)Na tył sa żółte na przód czarne i faktycznie jest znaczek benza (...)

Czarne bilsteiny to są seryjne amorki. Amory sportowe są koloru żółtego. Najlepiej wejsć na strone http://www.bilstein.pkt.pl/1.htm i poszukac informacji.

pozdrawiam

Własnie panowie tyle różnych opini że trudo sie zdecydowac