Po czym?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Jak można poznać (po czym) auto przyprowadzone z Anglii i przerobione na wersję europejską?

Tylko nie pisać że po znaczkach

Ja się nie znam

Dzięki za informację

Najłatwiej po papierach dotyczących pochodzenia... ale ja się tam nie znam.

Witam

Podsylam Ci linka do watku na temat przerobki OMEGi z Anglii. Moze znajdziesz tam opisy, ktore ulatwia Ci identyfikacje.

KLIK

Jeden rzut oka pod maskę i ci powiem .
Jeszcze nie spotkałem pzeróbki wykonanej perfekcyjnie.
Zawsze pozostaną niedopracowane detale,różne w zależności od modelu i marki.

Ale najprędzej rozpozna je ktoś z doświadczeniem.

Wartość opinii technicznej wyceniam na 1 (jeden) browar.

Właśnie będe przerabiał Vectre i wątpie żeby nie dało śię rozpoznać.

Pzdr

witam
W dowodzie rejestracyjnym będzie zapewne marka i nazwa z dowodu angielskiego, zatem zamiast opel omega będzie vauxhall omega
może być też np. omega salon lub estate
tak mi sie wydaje

Omega:
Siedzenie pasazera sie zgina, kierowcy nie

Vectra:
Siedzenie kierowcy reguluje sie na wysokosc, pasazera nie

Ot i cala mecyja...

Dziekujemy za ułatwienia w korzystaniu z wyszukiwarki

Ciekaw jestem, co mam wpisać w wyszukiwarkę, żeby znaleźć info na temat różnic między wersją angielską a europejską
Chyba nie będzie to słowo kluczowe "po czym"

tak sobie mysle. a co z mocowaniem przekladni kierowniczej?? powinien zostac jakis slad po prawej stronie. nr.2 a numer VIN nie powie prawdy?? nie bijcie jezeli sie myle

Cytat:
tak sobie mysle. a co z mocowaniem przekladni kierowniczej?? powinien zostac jakis slad po prawej stronie.

Panowie

Kliknijcie na linka, ktorego wkleilem w poprzednim poscie. Klubowicze opisywali tam jakich przerobek nalezy dokonac, czy wymieniac cale elementy czy tylko niektore czesci, etc.

Cytat:
2006-10-17 09:56:42, stapoz pisze:
Omega: Siedzenie pasazera sie zgina, kierowcy nie Vectra: Siedzenie kierowcy reguluje sie na wysokosc, pasazera nie Ot i cala mecyja...

Uważam że mylisz się. Ja wymieniłem fotele z anglika, to nie znaczy że mam przerabianą z angielskiej na europejską.

Może w numerze VIN będą jakieś informacje, np. fabryka
Mariosomegos napewno bedzie wiedział

pozdr.

[ wiadomość edytowana przez: Robson75 dnia 2006-10-17 17:59:42 ]

Cytat:
2006-10-17 09:56:42, stapoz pisze:
Omega: Siedzenie pasazera sie zgina, kierowcy nie...

Czyżby złom?
Składane oparcia fotela pasażera jest wyróżnikiem m.in. wersji CD Omy B. A co to ma do anglika?
Napewno nie po fotelach poznasz.

[ wiadomość edytowana przez: Zbynio dnia 2006-10-17 16:48:50 ]

ale w angliku pasażer siedzi po lewej stronie i składa się lewy fotel czyli kierowcy w wersji europejskiej a jeśli ktoś zamieni fotele miejscami (o ile się da) to dzwignia do składania fotela i przyciski do regulacji wysokości (jeżeli są) znajdą się nie od strony drzwi tylko w środku

Cytat:
2006-10-17 14:17:46, Zbynio pisze:
Czyżby złom? Składane oparcia fotela pasażera jest wyróżnikiem m.in. wersji CD Omy B. A co to ma do anglika? Napewno nie po fotelach poznasz. [ wiadomość edytowana przez: Zbynio dnia 2006-10-17 16:48:50 ]

[ wiadomość edytowana przez: zbiczek1 dnia 2006-10-18 07:26:30 ]

Nie da się (w prosty sposób). Fotele są asymetryczne - dlatego jest to dobry test. Zresztą mało kto bedzie się z tym bawił - widziałem dwa Vauxhall'e Omegi i obie po tym poznałem - zresztą właściciele tego nie ukrywali.