Kod błedu 19 i 31 :-(

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy to ze mam Kod 19 to przepalenie bezpiecznika 3A oznaczonego EEC moze spowodowac ze wyswietla sie kod 31???
gdzie jest ten bezpiecznik wie ktos moze??
dziekuje z gory za pomoc
pozdrawiam

Kod 19 to obwód pamięci dynamicznej
Kod 31 urządzenie sterujące
Myślę że powodem wyświetlania tych kodów jest właśnie uszkodzenie bezpiecznika zasilającego EEC.Pytanie tylko dlaczego on jest spalony?

Cytat:
2006-10-13 12:45:43, budyn24 pisze:
czy to ze mam Kod 19 to przepalenie bezpiecznika 3A oznaczonego EEC moze spowodowac ze wyswietla sie kod 31??? gdzie jest ten bezpiecznik wie ktos moze?? dziekuje z gory za pomoc pozdrawiam

Tak, ten kod pojawi się, jak zasilanie urządzenia sterującego EEC padnie, np. właśnie przy przepaleniu się bezpiecznika nr 25 (3A).
Skrzynka z bezpiecznikami jest pod kierownicą, trochę w lewo :]

Aha i jeśli nie jest przepalony, to taki błąd może wyskoczyć wtedy, kiedy zasilanie (akumulator) był odłączony choć na chwilę i nie przeprowadzono samoadaptacji (nie pojeżdzono) po podłączeniu akumulatora.

[ wiadomość edytowana przez: Kerry dnia 2006-10-13 13:23:21 ]

Moim skromnym zdaniem kody 19 i 31 to nie to samo. Pisałem o tym niedawno.

Cytat:
2006-10-13 19:46:31, WilK pisze:
Moim skromnym zdaniem kody 19 i 31 to nie to samo. Pisałem o tym niedawno.

A kto mówi ,ze to to samo?

Cytat:
2006-10-13 13:21:39, Kerry pisze:
Aha i jeśli nie jest przepalony, to taki błąd może wyskoczyć wtedy, kiedy zasilanie (akumulator) był odłączony choć na chwilę i nie przeprowadzono samoadaptacji (nie pojeżdzono) po podłączeniu akumulatora. [ wiadomość edytowana przez: Kerry dnia 2006-10-13 13:23:21 ]

czyli gdy nie była przeprowadzona procedura samooadaptacji??
bezpiecznik jest jak najbardziej ok