Szleństwa mojej 126-stki FL - problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Transportowałem mojego Fiacika od lakiernika (12km) stał on u niego 2 miesiace bez klapy z odkrytą komorą silnikową.
Dziś nim wracam ale coś mi się nie podobało bo nie mogłęm rozpędzić go wiecej niż 40 km/h dopior po przejechaniu 1,2 km odblokował się i silnik wkręcał się pięknie.
Po przejechaniu około 7 km zaczoł szaleć spadać z obrotów tak jak by brakowało mu paliwa - nadrabaiłęm ssaniem i sie odblokowywało. Działos ie tak ze 3 razy aż na prostej zgasł całkowicie. I nie mogłem już go odpalić.
Dzisiaj piątek 13 i takich emocji jak dzis - nigdy nie przeżyłęm - zadzowniłęm po kumpla i przez 1,5 godziny po znajomych szukałem linki holowniczej KOSZMAR
Wreście po 2 godzinach od postoju wróciłem z kumplem i linką holowniczą ale cos mi powiedziało (spróbuj pownownie) zapalił i tak dojechałem do domu.

Pytanie 1: co mogło być przyczyną zamulenia? Aparat zapłonowy i regulator odśrodkowy ?

Pytanie 2: czy czasami się nie przegrzał ? Bo tak wnioskowałem gdyż nie mam założonej złączki plastikowej miedzy lewym wlotem a korytażem dolotowym pod tylnią połką.

Pozdrawiam iz góry dzięki za jakąkolwiek pomoc.

Skoro ssanie pomagalo, to ja bym stawial na przytkana dysze Filtr paliwka masz?

Lapek

Ale nie wiem do którego pytania dajesz tą odpowiedź.
Mam filtr - mozliwe ze dysza była czymś zapchana i to coś wyleciało i odblokowało mi cała moc.

Ale co z tym gaśnięciem ?

[ wiadomość edytowana przez: Nullatur dnia 2006-10-13 20:15:50 ]

[ wiadomość edytowana przez: Nullatur dnia 2006-10-14 13:20:11 ]

Cytat:
2006-10-13 20:15:30, Nullatur pisze:
Ale nie wiem do którego pytania dajesz tą odpowiedź. Mam filtr - mozliwe ze dysza była czymś zapchana i to coś wyleciało i odblokowało mi cała moc. Ale co z tym gaśnięciem ?

No jak to "coś" wylecialo i zatkalo glówną paliwa to się nie dziw że zgasl.
Tak profilaktycznie proponuje wyczyścić gaźnik i wyregulować na fabryke.

Sprawdz zapłon, no i w sumie gaznik tez przeczysc i wyreguluj...
Pozdro

-----------------
EL BoMBeLLo - CLaSSiCStYLe
FrankyGarage