| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Remus1 Omega Special Editio ... Wałcz | 2006-10-14 06:47:00 Przestrzegam przed kupowaniem gazu na Shellu w Pile.
Lepiej jechać na Jet-ę. Oto treść reklamacji wysłana do Shella: "Zgłaszam reklamację na jakość gazu, który Państwo sprzedajecie na swojej stacji w Pile. Po zatankowaniu pełnego zbiornika z ledwością wyjeździłem pół zbiornika, bo komputer od gazu odcinał jego dopływ ze względu na zły skład i zanieczyszczenia. Ponadto w ASO, gdzie zakładano mi instalację gazową (montaż nowej instalacji sekwencyjnej przeprowadziłem 13.09.06) stwierdzono zanieczyszczenie całej instalacji, filtry wyglądały, jak nie przymierzając - święta ziemia -. Jestem zdegustowany poziomem jakości produktu, który sprzedajecie. Naraziliście mnie na dodatkowe koszty w postaci czyszczenia instalacji, oraz wylania ponad pół zbiornika gazu, za który normalnie płaciłem (a dostałem wyrób gazopodobny!). Nigdy więcej do was juz nie przyjadę, i w każdym forum motoryzacyjnym, jakie spotkam w necie, będę stanowczo odradzał wizytę na Shellu w Pile. Były klient. |
Hohlick DEADSOUL Opel Omega B Mrągowo | 2006-10-14 12:19:51 Napisz również taki liścik do centrali, bo być może ktoś w Pile chce zarobić na lewo |
jerzy1961 LOB SYMPATYK omega B 2.0 - CARAWAN Warszawa | 2006-10-14 13:16:56 witam i pozdrawiam wszystkich "testów" i nasze "elity", którzy nie wybrali się na zlot , tylko siedzą w ciepełku przy komputerze - i oczywiście przy tym temacie postu też wyrażam swoje niezadowolenie z towaru jaki nam serwują do naszych omesi - czy te ku....złodzieje pie..... nie nauczą się wreszcie uczciwości i to jeszcze na shellu który ma przecież całkiem dobrą markę - też uważam że na podstawia dokumentacji jaką zgromadziłeś z zabiegów warsztatowych powinieneś ksero wysłać do władz shella i domagać się zwrotu kosztów - ja też w lecie miałem podobną przygodę na trasie nad morze ale z małej prywatnej - myślałem że mnie trafi jeszcze w korku kiedy nie mogłem dać obrotów (automat) i co chwile omesia mi gasła . teraz względnie oceniam orlen, narazie może być -jerzy1961
[ wiadomość edytowana przez: jerzy1961 dnia 2006-10-14 13:20:07 ] [ wiadomość edytowana przez: jerzy1961 dnia 2006-10-14 13:21:09 ] |
Scooby Omega caravan 2.5V6 Warszawa | 2006-10-16 08:32:47 Zawsze przy pierwszym przeglądzie instalki będziesz miał syf na filtrach!!! Myslę że to nie wina gazu tylko nowego zbiornika. U mnie tak było ![]() |
Scooby Omega caravan 2.5V6 Warszawa | 2006-10-16 13:20:12
No to gratuluję przebiegów. 10tyś w miesiąc? Wydałem taką opinie bo nie myślałem ze tyle zrobiłeś kilosów |
togan Opel Omega B MV6 Malbork | 2006-10-16 13:55:03
Scooby Wkleiles jeden cytat z postu Remus'a, a drugi z mojego - mozesz wyjasnic o co Ci chodzi? Nikt tu nie pisal o przebiegu 10k km w miesiac. Ja mialem pierwszy przeglad inst. po 10k (u mnie to 4 miechy), a kolega Remus mial, jak sie domyslam przeglad instalacji po zalaniu felernego gazu. Nawiazywalem bardziej do twojego postu gdzie piszesz o pierwszym przegladzie i syfie na filtrach czego u siebie nie zauwazylem - moze jakas felerna butle Ci zamontowali??? |
Scooby Omega caravan 2.5V6 Warszawa | 2006-10-16 15:31:02 Sorry, coś pokiełbasiłem. Głowa mnie boli 5 dzień i nie myślę ostatnio zbyt jasno. |
Remus1 Omega Special Editio ... Wałcz | 2006-10-17 06:47:18 Witam ponownie
Po dwukrotnym czyszczeniu układu i jednokrotnej wymianie filtrów autko nareszcie jeździ jak nalezy. Do Shela wysłałem reklamację, czas pokaże jaka będzie ich reakcja; na pewno dam znać na forum o finale sprawy. Na razie tankuję na pilskiej Jet, jesli ktoś jest z okolic to proszę o opinie tej stacji. I jeszcze pytanie: czy jadąc do Niemiec trzeba mieć ze sobą specjalną przejścówkę do tankowania gazu, czy też oni posiadają je u siebie? Pozdrawiam wszystkich Aha, jeszcze jedno pytanie: czy klub ma ramki klubowe pod tablice rejestracyjne? |
egoon LOB MEMBER omega B carawan lublin | 2006-10-17 07:51:22 Ramek, kufli, wycieraczek, kubeczków, ręczników itp klub nie posiada a jeśli chodzi ci o przejściówkę do gazu to było TUTAJ |
togan Opel Omega B MV6 Malbork | 2006-10-17 09:49:26 Witam
Nigdy nie tankowalem na stacjach gazowych przy autostradach ale za to w Monachium znalazlem stacyjke gdzie koles zawsze mial przejsciowke bo i tak wiekszosc jego klientow to Polacy ![]() |
Remus1 Omega Special Editio ... Wałcz | 2006-12-05 11:34:45 Finał sprawy złożenia reklamacji:
Otrzymałem oficjalne pismo informujace o jakości gazu oraz dodatkowo certyfikat jakości dotyczące tegoż paliwa. Ponadto jako rekompensata w postaci podarków: skrobaczka do szyb (orydżinal Shell) , smyczka do kluczy (także orydźinal Shell) oraz bony pieniężne na dowolne zakupy w kwocie 100zł. Nie jest to może szczyt marzeń, ale liczy się podejście do klienta. To tyle podzielonych wrażeń. Temat zamkniety, hej. |
boogie LOB SYMPATYK M6 warszawa | 2006-12-05 18:17:01 Tym bardziej że to nie była reklamacja, ale opinia.
Bo w reklamacji rządasz załatwienia sprawy w taki czy inny sposób. A jak sie nie da, to w jeszcze inny. Plus dla nich. |
pioczel OMEGA A C20NE Zabrze | 2006-12-05 20:49:03 ostatnio kilka razy zatankowałem na shelu w zabrzu---za autem nie szło ustać taki smród był-jakiś kwaśny...wyjechałem do końca i zalałem na orlenie też w zabrzu...i jak ręką odjął nic nie czuc....coś w tym gazie jednak jest ...ale co????? |
disel Gliwice | 2006-12-05 21:40:48
woda z ogorkow? |
Szcurek LOB MEMBER Kosiarka; Czarna Owca Tarnowskie Góry | 2006-12-07 11:18:16
To na BP obok Tesco w Tarnowskich Górach chyba nawet całe ogórki w gazie mają, bo jak tam kiedyś zatankowałem, to trzeba było ciągnąć Bestyjkę 3 km zanim silnik zajarzył, że ma jakieś paliwo |