Ciało obce w układzie chłodzenia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Pech chciał, że wpadła mi nakrętka rozmiar 10, do układu chłodzenia. Dokładnie przez obudowę termostatu do głowicy. Staram się przeglądać zasadę działania układu ale w już nie wiem, czy nakrętka może coś uszkodzić, czy osiądzie gdzieś na dnie i skończy się happy end`em
Co robić?
Mowa o 125p

jak wpadła do głowicy to olej to

Dokładnie olej to... Albo jak juz tak chcesz sie jej pozbyc, to bedzie potrzebny zabieg. Sedacja, znieczulenie, zwiotczenie i ciecie

heh olej powiadaja. no coz najwzyej ci troche lopatki pompy pokitrasi:]

Pat_kdb
pewno....nakretka przeca a gumy....Bez problemy przejdzie przez te kanaliki

mnie tam nic niezdziwi.

a ja mam pytanie czy to ciało jest zgrabne?

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

proponowlabym odpisac ze jest i w dodatku mlode wówczas Mar na pewno pomoze ci je wyciagnac jak nie paluszkiem to jezykiem

nono, ciało młodziutkie, zgrabniutke, gładziutkie w dodatku z nagwintowaną dziurką

Wracając do tego budzącego krew w żyłach tematu, dzięki za szybkie odpowiedzi. Zostawię jak jest, niech se pływa.

zostawisz a jak coś się stanie

ja smigałem bobem z zębatym kołkiem do napędu aparatu w misce i poskutkowało to wybiciem dziurki niewielkiej w bloku.
a teraz dziś nawet znalazłem w obudowie wentylatora kawałek blaszki wymiarów 4,5x5cm która odpadła z górnej czesci obudowy i se leżała w tym łaczniku miedzy miska a obudowa. popierdzieliło mi troszke wentylator przez to badziewie

No hejka prawdopodobnie ta nakrętka wpadnie ci w pompe wodną. Moze byc i tak ze zatrzyma sie na dole w chłodnicy i przyrdzewieje hehe ale wiesz w sumie wyciągac i rozbierac silnika sie nie opłaca to narazie jezdzij dopóki sie nic poważnego nie dzieje mi kiedys wpadła jak rozbierałem gaznik do cylindra i musiałem głowice zdzierac od Fiaciora bo kumpel tak odpalił jak miał innego i mu sie to samo stało t o ugieło zaworka i troszke tłoka obryckało.Ale w układzie chłodzenia chyba nic powazniego sie nie stanie.Pozdrawiam
Cytat:

Badzcie silnej wiary i wytrzymałosci.