Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Grzesiek Forumowicz Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2006-10-16 23:41:28 U mnie było dokładnie to samo ![]() czegoż to ja nie próbowąlem,preparaty antyroszeniowe, szampony do włosów,mleczka, etc najgorsze bylo potem zmycie tego wszystkiego,udałem się w tym celu na myjnię,gdzie chłopaki za całe 6 zł wyczyscili,ze sladu nie ma ![]() zastanawiam się tylko,czy da się naprawić ten silniczek,ostatnio przy wymiane prowadnic schowka próbowąłem go wyciągnac, jednak trzeba tam bardzo krótki śrubokręcik więc zrezygnowałem,bo takowego jeszcze nie posiadam ![]() |
![]() adi-000 Forumowicz Vw Passat stolica | 2006-10-17 17:59:26 a powiedz mi ile razy w życiu używałeś obiegu zamkniętego ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() marcij Forumowicz Polonez 1.4 GLI Tarnow | 2006-10-17 18:41:43
Niektorzy poprostu nie lubia jak im cos nie dziala w samochodzie , zwlaszcza jesli jest mozliwosc naprawienia tego niewielkim kosztem. ![]() |
![]() Grzesiek Forumowicz Opel Astra II/ HONDA ... Białystok | 2006-10-17 22:24:38 Nie no czasem się przydaje, jak jakiś smierdzący autobus jedzie,czy ciężarówka ![]() pozatym kilka razy zdarzyło mi się włączyć to przypadkowo i po takim zabiegu musiałem wyciągać schowek,żeby obieg spowrotem otwierać,bo przyciskiem już się nie dalo. |
![]() adi-000 Forumowicz Vw Passat stolica | 2006-10-18 15:36:39 no i właśnie wtedy trzeba wyjąć wtyczke ![]() ![]() ![]() |
Arucha Opel Omega A 2.0 aut. Szczecin | 2006-10-18 21:19:38 jak juz tobie nic nie pomoze to zastosuj stary numer z naszego PF 126p natrzyj szyby zwyklym szamponem do wlosow , tylko wcieraj dobrze!!!! ![]() |
CHAOSseba RegionAdmin SUBARU WRX Hawk i Ou ... Kluczbork / Duisburg | 2006-10-18 22:30:02 a po czym poznam czy jest zamkniety czy otwarty-moze foto dla niewtajemniczonych ![]() ![]() |
![]() adi-000 Forumowicz Vw Passat stolica | 2006-10-19 18:45:10 img108.imageshack.us/my.php?image=1dk9.jpg
img126.imageshack.us/my.php?image=2ir0.jpg [ wiadomość edytowana przez: adi-000 dnia 2006-10-19 18:47:41 ] jak by co to prosze o kontakt i wysle skany ![]() ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: adi-000 dnia 2006-10-19 18:50:01 ] |
![]() tomazzi1980 Forumowicz Opel Frontera Głogów | 2006-10-27 18:45:49
obieg zamknięty jest przydatny przy szybkim schładzaniu auta- zamykasz obieg, włączasz klimatyzację, nawiew na 3-4ty bieg i chłodzisz auto - po to jest potrzebny obieg wewnętrzny albo tak jak kolega pisał - zabezpiecza przed smrodem i kurzem !! |
![]() tomazzi1980 Forumowicz Opel Frontera Głogów | 2006-10-27 18:46:53
...obieg włączony jeśli świeci się przycisk na konsoli środkowej !! ...schowek wykręca się bodaj na 6 śrubek - gwiazdek * - włączasz zapłon i bawisz się guzikiem - widać czy się otwiera czy zamyka!! [ wiadomość edytowana przez: tomazzi1980 dnia 2006-10-27 18:53:47 ] |
![]() adi-000 Forumowicz Vw Passat stolica | 2006-10-27 22:58:14 u mnie przycisk sie swiecił i przy wyłaczeniu gasł a obieg i tak był zamknięty |
![]() Alvpol Astra G kombi & Cors ... Wrocław | 2006-10-30 14:49:08 Przerabialem ten temat w zeszlym roku.
Usterka silniczka w module sterowania obiegiem powietrza jest usterka bardzo czesto wystepujaca w Oplach ![]() Wewnatrz calego modulu sterowania jest taki malutki silniczek, ktory niestety sie po jakims czasie uzytkowania psuje, mozliwe ze ze wzgledu na przegrzanie - jest on caly czas w fazie pracy, wylaczenie go polega na mechanicznym zablokowaniu czyli opuszczeniu lub podniesieniu przeslony powietrza. Ja musialem ten silniczek wymienic, a caly modul zostawilem stary. Teraz wszystko mi chodzi jak zloto. Aha, takie moduly sterowania mozna kupic na autogieldach, lub w internecie i kosztuje to ok 100 zl ![]() |
![]() adi-000 Forumowicz Vw Passat stolica | 2006-10-30 19:43:00 ![]() ![]() no cóż będzie odłączony ze względu na fakt iż jestem skąpy to moje hobby ![]() ![]() ![]() |
![]() tomazzi1980 Forumowicz Opel Frontera Głogów | 2006-11-05 14:22:10 |
![]() tomazzi1980 Forumowicz Opel Frontera Głogów | 2006-11-05 18:16:06
.... to przeczytaj link który wstawiłem ![]() |
![]() GSI (M) Strażnik Ampera Warszawa | 2006-11-05 23:31:01 Temat parowania wraca co roku na jesieni. W mojej GSI wszelkie patenty zawiodły.
![]() Wymiana filtra na nowy troche pomaga i nalezy to zrobić w pierwszej kolejności. Trzeba tez sprawdzić czy osłona pod wycieraczkami(podszybie) jest dobrze założona i czy woda nie dostaje się do środka. |
![]() Arapaho Pełnoprawny Klubowicz Opel Astra I C18XEL Warszawa | 2006-11-25 20:12:05 Wracam do tematu podzielić się własnymi doświadczeniami.
Zawsze mialem problem z parowaniem szyb. Doszło do tego, ze na całą jesień wyrzucałem filtr przeciwpyłkowy, bo po każdym deszczu był mokry. Do tego, trzeba było jeździć na klimie. Dziś przy okazji wymiany rezystora dmuchawy zauważłem, że ten drugi plastik podszybia jest założony na ten pierwszy, zamiast na odwrót. Zawsze gdy wymieniałem filtr, nie wyciagałem tego plastiku, tylko filtr wsuwałem przez szpare. Teraz gdy założyłem wszystko tak jak powinno być, pojechałem od razu na myjkę i..... WRESZCIE szyby przestały parować!!! Wszystko ułozyło się w jedną całość - woda spływała po pierwszym plastiku POD drugi i lała się prosto na filtr. Gdy filtr na jesień wyciagałem, woda załewała rezystor dmuchawy, który się przepalił. Teraz wszystko naprawiłem i jestem bardzo zadowolony z efektów!!!! Szczęście, że ta woda nie spalila mi samej dmuchawy... Do tego trzeba jeszcze dodać, że w tej "rynience", w której znajduje się dmuchawa i filtr, nazbierało się pełno liści i ziemi (???), które skutecznie trzymały wilgoć. Wszystko wyrzuciłem i skutecznie przedmuchałem sprężonym powietrzem z kompresora tak, że nie pozostała tam nawet najmniejsza drobina. Mam nadzieję, że kłopoty z parowaniem szyb na zawsze się skończyły. Pozdrawiam, |