Gdzie najlepiej tankować???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Proponuje ten wątek aby ludzie się mogli wypowiedzieć co i gdzie lać...

Ja tankuje w Wawie na Neste (Ursynów - Lecrerc)

95 - 3.19

Autko chodzi poprawnie

a Wy???

Shell na trasie Warszawa-Katowice zaraz za Wawą albo shell w Łodzi.
Jak mi brakuje paliwa to Orlen na Służewcu

Ogólnie wszędzie.. ale tylko orlen i shell, shell ze względu na jakość paliwa, a orlen ze względu na to że jest producentem paliwa i w razie czego można go skarżyć (poza tym ma swoje labolatoria, ma lepszej jakości paliwo i za nie odpowiada, tak się dowiedziałem od kolegi znajomego który pracuje w orlenie), reszta to dystrybutorzy przeważnie kupujący od orlenu, a co oni za cuda tam wlewają później... to tylko wyobraźnia Wam podpowie.

Shell - na kilku stacjach (Warszawa - Ostrobramska, Marsa, róg Sikorskiego i Sobieskiego; Białystok - obwodnica białostocka)

Ja tankuje na BP. Nigdy nie zdazylo mi sie byc niezadowolonym z gazu czy z benzyny. Poza tym na łódzkich stacjach tego koncernu pracuja takie ladne panie... Jedyne co mnie irytuje to naliczanie punktow w programie BP partnerclub. Pod tym wzgledem chyba Orlen jest najlepszy...
A Wszystkim szczegolnie polecam stacje na Strykowskiej, jak jest dobra zmiana to az sie nie chce odjezdzac...

A ja jak nie jestem w trasie to mam taka stacje ulubiona 1,37 za litr. Oczywiscie gazu Prywatna stacja - tylko gaz.

zaczynają się wątki powielać... ale na ten temat było gadane sporo czasu temu... więc ja leję na BP (zawsze ta sama stacja i ten sam dystrybutor) ale na innym wątku dowiedziałem się parę rzeczy o v-power i chętnie spróbuję
Na BP jeżdżę w przyzwyczjenia chyba, tankuję tam od tego czasu kiedy Yarisek był takim małym bobaskiem... maluszek już jest starszy ale to ja z nim tam jeżdżę żeby go trochę upić..

ja tam leje wache od ruskich

punkty na BP?? to jest właśnie jeden "+" dla którego tam tankuję... chociaż zbieram i zbieram i zbieram te punkty a i tak niczego nie mogę się dorobić uzbierałem 2000 a chyba kubek za to dostanę

Cytat:
2003-05-15 10:09:45, alan03 pisze:
punkty na BP?? to jest właśnie jeden "+" dla którego tam tankuję... chociaż zbieram i zbieram i zbieram te punkty a i tak niczego nie mogę się dorobić uzbierałem 2000 a chyba kubek za to dostanę

Na szelu też masz punkty przyznawane - za V Power 99 mnożone są chyba przez 5 (ilość litrów * 5).

Moją ulubioną stacją był ARAL. Ale niestety Arale zostały przejęte w Polsce przez BP.
Najczęściej tankuję właśnie na BP, jedną stację mam koło domu, a na trasie też zawsze się gdzieś znajdzie. Nigdy nie miałem problemów z jakością zatankowanej na BP benzynki.
Czasami żeby zaoszczędzić tankuję na NESTE.
Szerokim łukiem omijam wszystkie prywatne stacje.

tankuje różnie, Wwa BP (grójecka), Neste (głębocka), Geant (obok puławskiej), trasa ww. i ESSO (elbląg), Gdańsk Nestes (morena), chodzi bez zarzutu, prywatne stacje odpadają.
Może temat już chodził, ale dobrze jest poprzypominać sobie dobre miejsca, problem zawsze jest na czasie, pozdr.

Ja też Bp na grójeckej ....
Neste ,Orlen ... róznie ..nienarzekam na zadną... Bo na tych mniejszych nietankuje...

Tylko Shell, z przymusu, gdy się zdarzy, że się paliwo kończy a Shell’a nie ma w pobliżu to BP.

Katka

Widze, ze w rankingu stacji prowadza BP i Shell...

Mnie sie zdarzalo na roznych stacjach tankowac, ale chyba najlepszymi wspomnieniami darze Shella ... pozniej BP ... a co do Orlenu, to gdzies slyszalem, ze testuja tam juz Bio dodatki od jakichs 3 latek ... ale jak mowilem slyszalem, nic sprawdzonego ...

za to ja slyszalem ze na rafinerii gdanskiej juz 5 lat jest biopaliwo normalnie.

Ja tam na shellu. Wdedług mnie jest to jedyna stacja która sprowadza paliwo a nie kupuje od orlenu.

najczęsciej na orlenie kiedys na shellu ale jak po zatankowaniu autko jakos dziwnie chodziło odpusciłem stacje tej firmy

Tylko Shell i Orlen, z tym że Orlen zdecydowanie najczęściej, a o BP to już się nasłuchałem duuuużo i nie mam zamiaru tam tankować, chyba że to tylko we Wrocławiu tak jest