Zastawa 1100 zablokowana skrzynia .Jak to sie sta³o?????

Sortuj wg daty:
rosn±co malej±co
Mam Zastawe 1100 p ze skrzynia od Ritmo i przedwczoraj jadac spokojnie cos chrup³o, zazgrzyta³o i zblokowa³o mi ko³a przy 60 km/h i zosta³y tylko 2 sznity.Otwieraj±c maske cobaczy³em pêkniêcie na obudowie skrzyni tam gdzie jest mechanizm róznicowy i wychodz± pó³osie.Wiem ze to ciê¿ka sprawa ale czy by sie da³o odratowac t± skrzynie bo tu gdzie mieszkam to cie¿ko o czesci. Aha i kiedys poprzeni w³asciciel wysypa³ 1 bieg ale jezdzi³em tak pewnie czas az do teraz i Zoska stoi po drzewem. Jakby sie nie da³o to moze mia³by ktos skrzynie od Ritmo i za jak± kase???Prosze o szybka odpowiedz

[ wiadomo¶æ edytowana przez: Blady dnia 2006-10-17 10:01:08 ]
[ powód edycji: Twój tytu³ nic nie mówi³ o tre¶ci,zapoznaj sie z regulaminem ]

rozlecia³ sie mechanizm ró¿nicowy , niestety musisz poszukac innej skrzyni.

stalo sie to przy zmianie biegu? przyspieszaniu? hamowaniu silnikiem, czy stalej predkosci?? moze sie dwa biegi na raz wrzucily?? tak czy siak jesli obudowa pekla to i bebech sa pomielone i szukaj nowej skrzyni

[ wiadomo¶æ edytowana przez: mmost dnia 2006-10-17 14:26:43 ]

no niestety jak obudowa walne³a to szukaj nowej skrzyni......... bo tak czy siak by¶ musia³ rozebrac na czynniki pierwsze w celu zmiany obudowy, potem z³o¿yæ itp wiêc rozwi±zaniem lepszym by³o by znalezienie skrzynki w dobrym stanie, pozatym jak na moj± styczno¶c z Zastavkami a jest ona do¶æ spora z racji tego ¿e mamy z kumplami ma³y warsztacik robi±cy te auta nie spotka³em sie z czyms takim, tak czy siak zapraszam na forum traktuj±ce problematyke samochodów Zastava 1100Forum

u mnie narazie to najtrwalsza cze¶æ w tym samochodzie

nie no na pocz±tku stuka³o cos w skrzyni a potem przesta³o i mysla³em ze juz bedze wszsytko git ale to sie sta³o przy zmianie biegu w³asnie z 2 na 3 i wtedy tak pierdolne³o bud± ze mysla³em ze silnik wypad³ i kropka. Najgorsze to ze sta³em na srodku krzyzówki i nie mog³em zepchac rupiecia bo zblokowa³o ko³a . Dziêki za odpowiedz juz za³atwi³em skrzynie od Zastawy ale chcia³bym tak±jak by³± od Ritmo ale nie ma nigdzie Pozdro

Sprawd¼ tylko czy ta od ritmo ma wszystkie szpilki do dolnej ³apy...

to sie zacznie jutro d³ubanie z t± skrzynia