MotoNews.pl

Wyciek oleju z pod aparatu zapłonowego!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
cześć, czy ktos mi może podpowiedzieć jak zlikwidować wyciek oleju z pod aparatu zapłonowego? Toyota Carina 7A-FE ,kupiłem jakiś czas temu w serwisie oring wymieniłem i dalej wycieka olej,czy oprócz tegoż oringu jest może jescze inna uszczelka?

może oring został źle załozony lub jest za cienki. sprawdź czy to nie przypadkiem uszczelka pod pokrywę zaworów puściła. u mnie własnie z tamtąd biorą się wycieki. podkleiłem ją reizem i pomogło

szybko zlikwiduj wyciek by nie doszło do zwarcia. to musi byc oring!!!

mam ten sam problem wymieniłem oring znajdujący sie na aparacie i dalej cieknie. Włozyłem oryginał zakupiony w aso i taka porażka, zastanawiam sie nad sylikonem bo nastepnego nie ma co kupowac.

Hmm... dziwne, u mnie oring (oryginał) pomógł w 100%.
Może to spod pokrywy zaworów zacieka ?
Pozdro.

Mialem w swojej corolli to samo i mechanik ze 2 razy wymieniał oring, ale okazalo sie ze w miejscu oringu był juz walek troche wytarty i pastą to wypolerował zalożył oring, posmarowal silikonem i juz od wielu tysiecy km nie cieknie.

wymień oring!!!!!!
i to pilnie!!!!!!!
raz jak mi ciekło w astrze i byłem na przeglądzie powiedziano mi ze jak olej dostanie sie do aparatu zapłonowego będzie BUM!!!! jakieś zwarcie i wszystko się spali.
Pozdro.

dobrać oring do aparatu- są różne nie co do wielkości a co do parametrow materialu (np. inny do silnlka LB)- inna kopułka aparatu jako wyróznik.

Wymieniałem chyba ze 4 razy oringi(różnej grubości) i bez efektu Okazało się że u mnie cieknie z pod pokrywy. Przesmarowałem silikonem i teraz jest sucho. W aso kupiłem na szczęście tylko jeden a reszte po 50 groszy w specjalistycznym sklepie do hydrauliki - maja jakie tylko byś chciał, a w aso jak zwykle zdzierają.