Swap 4x4 do cabrio... da sie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie do tych ktorzy widzieli spod RS2000 w wersji 4x4... rozni sie on znacznie od zwyklej?

Nachodzi mnie taka mysl co by sprowadzic RS2000 4x4 i wrzucic silnik + naped do mojego cabrio tylko nie wiem czy technicznie jest to mozliwe... bo jesli jedynym rozwiazaniem byloby odciecie gory i przyspawanie do dolu 4x4 to raczej odpada... chciaz czego sie nie robi dla marzen

nie pytam o koszty itp... bo czy mnie na to stac bede sie zastanawial jak wroce w przyszlym roku z Norwegii.

Jesli ktos ma jakies materialy na ten temat... fotki 4x4 od spodu to bede wdzieczny...

dobra... naczytalem sie w necie i chyba sie da teraz tylko prosze o fotke podwozia rs2000 4x4.... z gory dzieki!

Raczej nie wsadzisz 4x4 do zwyklej wersji bo płyta podłogowa rozni sie od zwyklej wersjii

no wlasnie o te roznice mi chodzi... po to fotka...
rozstaw osi ten sam... silnik rs2000 i skrzynia MTX75 wiec do tego tylko upchnac skrzynke rozdzielajaca naped... kabina pasazerska tez jest jak w wersjach 2wd...

na fotce mam nadzieje ze zobacze czy roznica jest znaczna... jesli nie to beda przerobki... a jesli tak... to jeszcze sie zastanowie

skrzynia mtx-75, owszem, ale z tego co sie orietuje to skrzynia jest inna, nie pamietam dokladnie modelu ale po cyfrach 75 sa jeszcze cyferki. skrzynia rozni sie wlasnie wyjsciem na wal napedowy, i podobno bardzo ciezko to to kupic, zreszta ktos w klubie szukal i nie mogl kupic, i mial zamiasr zalorzyc zwykla skrzynie i miec naped na przod dopuki nie sciagnie skrzyni 4x4. pozatym plyta podlogowa sie rozni, bak jest mniejszy, no i cala tyla belka inna...

--- edit ---

tutaj masz pdf'a opisujacego demonatrz i montarz skrzyni w wersji 4x4, jest tam rysuneczek walu... duzo Ci to nie pomoze ale zawsze cos ;p

[ wiadomość edytowana przez: zenq dnia 2006-10-18 16:44:34 ]

piszac o skrzyni mialem na mysli ze bedzie miejsce dla niej w standardowym miejscu

chodzi mi o roznice plyty podlogowej... plan jest taki zeby sciagnac calego, kompletnego, jezdzacego RS2000 4x4 i robic przekladki... wiec bak, tylna belka, skrzynia i silnik to nie problem. Kwestia wlozenia tego do Cabrio...

dzieki za pdf'a... zawsze cos pomoze znalazlem kilka schematow juz w sieci ale ciagle malo

no w 4x4 jest zajebi$%^& tunel na wał. Atrur ST ma RSa 4x4.

moj koleszka ma 4x4, napisz do niego moze powie Ci co i jak bo
wkoncu mechanik ma nick na fefk killer2004

dzieki, popytam...