MotoNews.pl

Wlew paliwa- czy tak powinno być? Astra f

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kolejny dylemat z astrą
Jak tankuje paliwo, wkładam pistolet do wlewu naciskam i momentlnie mi odbija tak jakby bak był pełen ?: Muszę wlewać benzynę bardzo powoli żeby tak się nie działo. Czy tak powinno być???Średnio mi się chce sterczeć przy dystrybutorze 5 minut jak tankuje za 50 zł :/

Problemem mogą być niedrożne przewody odpowietrzające które idą od wierzchu zbiornika do wlewu równolegle do głównego przewodu. Jak sie zapchały to robi Ci się poduszka z wlewanej benzyny i dystrybutor odcina bo ma kontakt końcówka z beną.

ps. zerknij w mój profil - czy to jeździdełko to jest F-ka?

tak to co w profilu to F sprzed liftingu
Czyli mówisz że to może być przyczyna? Jak je przepchać?

Przyczyna może być różna. Opary beny, kurz,zalepiło się - lub zagnecenie przewodów. Raczej nie do przepchania ciężki dostęp.
proponuję wyjąć zbiornik i wymienić przewody.
Przy okazji zrobić konserwację zbiornika.

ekhm, wolałbym tego uniknąć nie bardzo mam warunki do takiej roboty :/

Kompresor i 10 atmosfer załatwia sprawe.
Przynajmniej na jakiś czas, u mnie już prawie 2 lata po "dmuchnięciu"i jeszcze działa.

moim zdanie to odbijanie to wina tego smiesznego koreczka zapobiegajacego wylaniu sie wachy podaczas dachowania czy jaos tak...
w rurze prowadzacej od wlewu do zbiornika znajduje sie takie male gowno plastikowe, u mnie sie to obluzowalo i podczas wlewanie benzyny weszlo glebiej i ustawilo sie bokiem, co bylo powiodem niedroznosci tej rury...
a poradzilem soebie z tym w nastepujacy sposob:
trzeba ta rure wraz z odpowietrzeniem wyjac i przeczyscic z niechiacnych syfow
mam nadzieje ze pomoglem...
powodzenia

Sławek: gdzie mam dokładnie dmuchać???
osski: Jak zagładam przez wlew to widzę taki czarny plastik, i tak daleko jak sięga mój sokoli wzrok rura wydaje się drożna. Czy ten "korek" może być gdzieś głębiej???

z ostatniej chwili: wsadziłem do wlewu rurkę - zatrzymała się po 30 cm :/ .
Osski jak to cholerstwo wymontować jakby co?

musisz sciagnac kolo, nastepnie odpiac obejme z rury tej co od wlewu idzie (zatkanej) i musisz wydlubac to gowienko plastikowe...
po zlozeniu powinno byc ok
powodzenia