| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
smalski Omega C Bydgoszcz-Rypin | 2006-10-18 22:42:26 Witam!!
Jestem caly czas na etapie rozgladania sie za omesia B(98rok) Przerobilem wszystkie posty ze slowem xenon i wlasciwie dalej nie potrafie odpowiedziec sobie na pytania. Oto one:
1. W razie przepalenia zarowki(czy jak tam to sie zwie )
wymieniam tylko zarowke czy moze caly reflektor i ile to bedzie mnie kosztowac? 2. Przepalenie zarowki zdaza sie czesciej w xenonach czy moze w zwyklych zarowach, czy moze zdaza sie wyjatkowo rzadko? 3. Czy wystepuja jakies dodatkowe problemy z xenonami, ktorych nie ma przy normalnych reflektorach? Innymi slowy, czy do xenonow trzeba miec zasobny portfel?? Pozdrawiam/smalski |
chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2006-10-18 22:54:55 Grzegorzu. Cos Twe ceny wysokie.
ad1. ok. 60 - 70 za sztuke D2S (na allegro) - no chyba ze ktos ma inny typ. ad2. srednio raz na okolo 5 - 6 lat. jak wprowadza obowiazek jazdy non stop to czesciej... ktos kiedys pisal ile to mniej wiecej wytrzymuje, ale okolo 2000 godzin to chyba srednio. U mnie obie padly po okolo 5 lat od zalozenia w odstepie 2 miesiecy od siebie. |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-10-18 23:08:22 only xenon |
ROBERTHO LOB WETERAN 2xV6 K C H | 2006-10-18 23:17:38 kupisz zwykłe - zamarzą Ci się soczewki . Depo na początek bo tak ładnie wyglądają . pojeździsz na nich po zmroku zamarzysz o soczewkach helli. Kupisz je będziesz bardzo zadowolony i uznasz , że nic więcej Ci nie potrzeba do momentu , aż przejedziesz się omegą z xenonami no i wtedy zdecydujesz o zakupie takich lamp . Oszczędź sobie tą całą przeprawę i kup od razu z xenonami. Zwykłych i depo przypuszczalnie nie sprzedasz już nikomu.
Wiem , że zamierzasz kupić 98r i tam ani zwykłych ani depo nie powinno być ale w życiu bywa różnie i broń się przed takimi lampami. Pozdrawiam |
fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2006-10-18 23:36:33
święte słowa przeszedłem przez cały ten etap tkzw ewolucji .................. depo wylądwało na cmentarzysku u mariosa jako cel do wiatrówki tylko xenon |
sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2006-10-19 00:41:20 Chłopcy mają rację, only(tylko) ksenon, będziesz zadowolony i bezpieczny... |
smalski Omega C Bydgoszcz-Rypin | 2006-10-19 07:21:49 Dzieki serdeczne za cenne rady!! |
mpaolos LOB MEMBER LED_Mobil Omega B CD ... Częstochowa/Włocławek/Gdynia | 2006-10-19 09:08:42 potwierdzam jeno ksenony,
odkąd mam zapomniałem co to używanie długich, poprostu niepotrzebne ... a co do ewolucji wg.robertho dołączam ostatni etap - przerobienie ksenonów na bi-ksenony, właśnie pracuję nad metodą pozdrawiam/mpaolos |
Grande Kluska Wawa/Eudezet | 2006-10-19 10:22:03
Fomin a trzeba było użyć wyszukiwarki na forum. To nie męczył byś sie tak z kolejnymi przeróbkami. Ja dzięki spotkaniu z fantastycznym kierowcą Corolli miałem okazję wstawić od razu Socz. Helli.
Ale następna Kluska będzie z xenonami. Pzdr G-Squad |
mpaolos LOB MEMBER LED_Mobil Omega B CD ... Częstochowa/Włocławek/Gdynia | 2006-10-19 10:47:25 Popieram wizyta w diagnostyce wymagana,
ale czujniki to mnie sie zdaje że tylko na lewej stronie (przód tył) są, no u mnie przynajmniej pozdrawiam/mpaolos |
mpaolos LOB MEMBER LED_Mobil Omega B CD ... Częstochowa/Włocławek/Gdynia | 2006-10-19 19:11:58 U mnie trzeba włączyć światła i zapłon - na ruchy auta reaguje
natychmiast bo wg. prawa ksenony MUSZĄ mieć automatyczną dynamiczną korekcję wysokości, byś nie oślepiał z zapakowanym tyłem ale PRZEDEWSZYSTKIM na nierównościach w czasie jazdy (buja przecie autkiem) nie "błyskać" innym. pozdrawiam/mpaolos |
jaro_alfa Nissan Maxima A34 Bełchatów | 2006-10-20 11:26:07
Dokładnie tak jest, mpaolos. Po lewej przód i tył. Pzdr |