Pytanko maglownica

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam maly wyciek oleju z maglownicy. dolewam co miesiac nie wielkie ilosci oleju do zbiornika. dzis chcialem kupic opony zimowe ale w warsztacie mowili ze napierw trzeba naprawic maglownice by zrobic geometrie kol. Ze mozna zrobic geometrie kol ale ze to nie ma sensu bez naprawiania maglow. Ze szkoda nowych opon. Teraz moje pytanie: czy tak musi byc? naprawde musze naprawic maglownice? naprawa 750zl. warsztat: ato-auto ok. lublina.

ja też dolewam około 100ml. raz na 3 miesiące i śmigam tak już trzeci rok -nic się nie dzieje z oponami-więc chyba to nie ma znaczenia ,że jest gdzieś mały wyciek.Myślę ,że chcą Cię wkręcić na niezłą kasę (cena z kosmosu jak za regeneracjąę maglownicy )

Cytat:
2006-10-19 17:38:57, mirg pisze:
cena z kosmosu jak za regeneracjąę maglownicy )

masz taniej???? - podaj na forum adres - myśle że niejeden skorzysta

co do cieknącej maglownicy to zależy czy ona tylko cieknie, czy również ma luzy
jesli tylko cieknie to powiedzmy że można tak jeździć

jeśli natomiast cieknie i w dodatku ma luzy to jest tak jak warasztat powiedział - geometri nie da się dobrze ustawić i szkoda nowych opon
natomiast co do likwidowania luzów to zależy gdzie one występują, może wystarczy drążki lub koncówki wyminić

nie ma luzow.

no to jak nie ma luzów to trzeba machaniora zmienić

Witam a ja mam może głupie pytanie ?
Gdzie się dolewa ten olej i czy ma to wpływ na ciążko działające skręcanie kół ,zwłaszcza na postoju ?? MKVI bez wspomagania !!

Cytat:
masz taniej???? - podaj na forum adres - myśle że niejeden skorzysta

Slawa1-mówisz i masz

Cytat:
2006-10-19 20:52:22, mirg pisze:
Slawa1-mówisz i masz

dodaj wyjęcie, włożenie i geometrię - wychodzi ponad 700zł