MotoNews.pl

Gdzie zamontować dodatkowe zegary?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.

Zamierzam założyć dodatkowe wskaźniki, 2 lub 3 to zależy na ile bedzie pieniążków, ma ktoś może jakies takie cosie u siebie? gdzie można umieścic takie zegarki?

jest kilka opcji ramek, która i gdzie najlepiej sie sprawdzi?

niedawno ktos miał do srzedania komplet 2 albo 3 zegary i ramka na słupek za chyba 200zł

ja zamontowalem 3szt.......... na slupku ale bede przenosil pod radio (nie ma na foto tej ramki ale sa dostepne)

były były, nawet pamiętam, tyle że wskaźniki były troche dziwne, obrotomierz i temperatura wody, czyli żadna rewelacja.

mi zależy na ciśnieniu oleju i stanie ładowania, i ewentualnie jeszcze czyms gratis.

Jeden zegarek na allegro ok 65 zeta kosztuje, a kolega 200 chciał za 2 i słupek, czyli oferta równiez średnia.

Będe wdzięczny może za jakieś fotki, albo chociaż podpowiedź co i gdzie bedzie najlepiej zamontować żeby było dobrze

No jak dla mnie słupek to niezbyt dobra opcja, nazwijmy ja ostatnią ewentualnością, niebardzo mi się tam podobaja te zegary w innych autach

[ wiadomość edytowana przez: zajob dnia 2006-10-19 20:55:22 ]

ja bym wsadzal pod radio albo w okolicach zegrka w mk5/6, czyli nad nawiewami gdzies....

Cytat:
2006-10-19 20:53:30, zajob pisze:
były były, nawet pamiętam, tyle że wskaźniki były troche dziwne, obrotomierz i temperatura wody, czyli żadna rewelacja. mi zależy na ciśnieniu oleju i stanie ładowania, i ewentualnie jeszcze czyms gratis. Jeden zegarek na allegro ok 65 zeta kosztuje, a kolega 200 chciał za 2 i słupek, czyli oferta równiez średnia. Będe wdzięczny może za jakieś fotki, albo chociaż podpowiedź co i gdzie bedzie najlepiej zamontować żeby było dobrze No jak dla mnie słupek to niezbyt dobra opcja, nazwijmy ja ostatnią ewentualnością, niebardzo mi się tam podobaja te zegary w innych autach [ wiadomość edytowana przez: zajob dnia 2006-10-19 20:55:22 ]

obrotomierz montujesz w zasiegu wzroku a inne mozesz wladowac w kokpit, bo nie trzeba ich na bierzaco kontrolowac

Cytat:
2006-10-19 20:51:39, borys pisze:
ja zamontowalem 3szt.......... na slupku ale bede przenosil pod radio (nie ma na foto tej ramki ale sa dostepne)

zrób jakies fotki jak to u Ciebie wygląda jeśli masz mozliwość

jeszcze nie wykończone (brak szkiełek, tarcze i wskazówki,...)-na razie zasłania dziurę:

nie wykonczone bo i tak u mnie tam to nie zostanie -wedruje pod radio....

wkurzałoby mnie mieć tak przed oczami tyle zegarów - juz lepiej pod radiem

surec cos wiecej nakombinowales z deska ? bo widze ze wlaczniki szybek ju powedrowaly pod radyjko...

Zegary typu egt afr i boost musi byc przed oczami, cisnienie i tem oleju w zasiegu wzroku... a inne duperelki pod radio

ale z drugiej strony, jak zamontujesz sobie 3 zegarki z indiglo przed oczami, to moga chyba troche przeszkadzać w nocy.

ja chyba jednak będe się przymierzał pod radio, kwestia tylko w co te zegarki włożyć zeby było w miare ładnie.

Borys, z niecierpliwością czekam na Twój projekt

Pytanie brzmi czy wsadzasz zegary dla potrzeby czy dla "ładnego efektu" te dla "potrzeby" raczej nie swieca jak indiglo

Cytat:
2006-10-21 14:10:55, Bakster pisze:
Pytanie brzmi czy wsadzasz zegary dla potrzeby czy dla "ładnego efektu" te dla "potrzeby" raczej nie swieca jak indiglo

w sumie tak, ale w moim przypadku będzie indiglo, wyglądac tez muszą

Widze że też będziesz montował takie zegarki, będe wdzięczny za namiar na ten czujnik oleju, co to temperature i ciśnienie dodatkowo na te wskaźniki podaje, bo ja cos nie mogę znaleźć tego cuda

pozdrawiam

Cytat:
2006-10-20 17:42:57, zenq pisze:
surec cos wiecej nakombinowales z deska ? bo widze ze wlaczniki szybek ju powedrowaly pod radyjko...

dosyć sporo, ale te włączniki będą także przerobione i służyć nieco innym celom...