| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
magik vw golf mk2 Dąbrowa Górnicza | 2003-05-15 16:40:19 Witam!
Mam pytanko Mam założony w mojej siódemce gaz,który jest doprowadzany do gaźnika jednym przewodem,który jest podpięty do miksera założonego na gaźnik. Po wczorajszej rozmowie z Syvem doszliśmy do wniosku,że jeśli jest jedno wejście,to gaz idzie od razu na dwie przepustnice,nie czekając aż druga się otworzy,co z kolei zwiększa spalanie. Nie wiem,czy dobrze myślę-niech mnie więc ktoś poprze lub wyprowadzi z błędu Jeśli mam rację - proszę o głosy: 1. Czy jest mikser z dwoma wejściami (gaziarze zakładają taki z pojedynczym)??? 2. Czy faktycznie zwiększy to spalanie??? 3. Jaka jest cena takiego miksera??? Z góry dzięki! |
![]() Pafel Lada 2107 Lublin | 2003-05-15 19:20:39 Witaj. Oczywisce ze jest. Ja mialem taki ale sie rozszczelnił. Lada była bardziej mułowata. A różnicy w spalaniu nie zauważyłem
Pozdr Paweł |
![]() Andrzej_Zamosc SYMPATYCZNY GOŚĆ Citroen Xantia/Traba ... Corby,Northants,UK | 2003-05-16 01:40:13 U mnie spalanie pozostalo na dotychczasowym poziomie( 10 po trasie przy 100 ) zwiekszyla sie wyraznie dynamika samochodu.Koszt miksera to ok 30-40 zl, do tego potrzeba kawalek przewodu i trojnik. Razem powinno sie to w 60 zeta zmiescic.
W kazdym razie warto to zmienic |
magik vw golf mk2 Dąbrowa Górnicza | 2003-05-19 10:13:36 Dzięki za odpowiedź.
Będę musiał się rozejrzeć za takim mikserem.Mam jeszcze jedno pytanko: Jak regulować zawory na przewodach przy takim mikserze?? Bo pierwszy przewód idzie odpowiednio na pierwszą przepustnicę itd. Na jednym przewodzie to jest proste,ale jak to zrobić z drugim? |